Angelica Wallén
Följ Angelica Walléns handbollsliv

5 vinster av 5 möjliga!

I dagarna drar elitserien igång hemma i Sverige, men här i Danmark har vi varit igång ett tag. Vi har hunnit med 5 tävlingsmatcher, 4 stycken i serien och 1 pokalmatch och hittills har vi inte provat på att förlora(!). Jag är väldigt stolt och lite överraskad över hur vi som lag presterat, speciellt utefter de presetationer vi levererat under försäsongen som varit ganska svajiga.

Vår försäsong har bestått av en del resande och en del matcher, vi har också tränat mot Angolas och Japans landslag. Det har varit otroligt utvecklande att det just varit dessa två landslag för deras spelstilar skiljer sig som natt och dag. Det japanska landslaget med deras snabba fötter och snabba spel jämfört med det angolanska spelet som präglas av lite långsammare spel men med tjejer som är otroligt stora, starka och explosiva. Att spela mot alla dessa typer av spelare gör att vi behöver utveckla oss i spelets alla faser för att kunna möta de olika speltyperna. Det har varit otroligt utvecklande och spännande, jag menar det är oftast i landslagssammanhang man får den möjligheten inte med sitt eget klubblag.

 

Baksidan av det är att vi inte haft samma mängd träningar att nöta vårt eget spel, speciellt för att lära och få in de nya spelarna. Det kommer av sig självt efter en tid, men vi har kunnat märka att de såklart inte fått så mycket tid att spela in sig och prova på alla våra spel och kombinationer. Mest därför jag har blivit så positivt överraskad över våra lagprestationer de första fem matcherna. Man kan se att de nya inte är helt inspelade, men vi har ändå lyckats hålla ihop som ett lag och bära upp varandra och hålla en relativt hög lägstanivå. Det har också varit väldigt viktigt för oss att vår nya målvakt Sakura Hauge har kommit in och kompletterat vår målvakt från förra året på ett bra sätt. De har två helt olika målvaktsstilar som gör att de två kompletterar varandra på ett viktigt sätt!

 

De två matcherna vi har spelat i vår fantastiska Power Arena har vi vunnit med hela 34-13 samt 29-12(!) Det har visserligen varit mot lag som troligtvis kommer befinna sig i nedre delen av tabellen, men att bevara koncentrationen och energin i 60 minuter är helt och håller våra fans förtjänst. Det har varit helt fantastiskt att få spela inför vår hemmapublik igen och trots att jag spelat så många matcher i mitt liv så får jag alltid lite fjärilar i magen och extra energi på våra hemmamatcher:)

Vi har snittat två matcher per vecka nu i början av säsongen, så tempot är intensivt och högt så det gäller att lägga upp sin träning på ett bra sätt för att hela tiden känna sig fräsch. Imorgon kväll (fredag) har vi en riktigt svårt bortamatch mot Silkeborg så det är risk att vår fina segersvit bryts, men vi och jag ska göra allt vi kan för att den ska bevaras intakt:) Måndag kväll väntar Herning Ikast på bortaplan och den sänds på danska tv2sport för er som vill (och kan) heja på!:)

Så länge kan ni njuta av några fina mål från vår senaste hemmamatch;

 

Hemma från ett träningsläger i Japan

Nu är jag tillbaka i Köpenhamn efter ett 10- dagars träningsläger i Japan, och vilken resa det har varit! Jag ska försöka sammanfatta den kort, men det har varit så många intryck och upplevelser att det kommer bli en utmaning. Först och främst det japanska folket, wow, jag har aldrig mött så snälla och tacksamma människor förr. Oavsett var vi befann oss så möttes vi alltid med leenden och en hjälpande hand.

 

Handbolls-VM år 2019 arrangeras av Japan och året efter är det som bekant OS i Tokyo 2020 så det är några stora arrangemang som landet har framför sig. De vill såklart vara så bra förberedda som möjligt både på planen och utanför och har därför bjudit in oss dels för att få bra träning men också för att bemöta oss som ett landslag rent praktiskt utanför banan.

 

Vi började vår resa i Tokyo (efter en lång flygning med mellanlandning i Dubai) där vi höll till på deras Olympiska träningscenter. Här tränar och bor atleter i alla möjliga idrottsgrenar som en del i deras uppladdning till OS. Häftigt att få vara med och se hur det går till och vara en del av det. Vi tränade några handbollspass tillsammans med det japanska landslaget och det är verkligen utvecklande på många områden. De spelar en helt annan typ av handboll än i Europa. Vi i Danmark har lag som spelar snabbt och vill springa mycket men det japanska laget är i en klass för sig när det kommer till speed och fotarbete. Det har varit speciellt utvecklande för vårt försvarsspel, det går inte att slappna av en sekund för då har de spelat sig igenom eller förbi!

På det här träningscentret var det många regler att hålla koll på, oavsett var vi var, i restaurangen, hallen, gymmet eller spa-området så var det alltid något man skulle ha koll på. Vad för skor man skulle ha, inne eller utomhusskor, eller kanske rentav inga skor, hur långa shortsen skulle vara när vi exempelvis åt lunch, var fick man ta bilder och inte, och att vattenflaskorna skulle sorteras i flaska, plast och lock innan man slängde dem. Med andra ord, ordning och reda på det stället!

 

Vi hann också med andra saker än att träna. Vår högerkant Ayaka som älskar att sjunga Karaoke, tog med oss till en Karaoke bar en kväll. Vi gjorde alla tappra försök men hon ihop med vår japanska högernia vann överlägset!:)

 

En annan dag var det sightseeing i Tokyo på schemat och vi blev indelade i grupper med tjejer från det japanska landslaget och de hade fria händer att visa oss runt i Tokyo. I min grupp var det jag och en dansk lagkompis och 4 japanskor, som i princip inte kunde prata engelska(!) Det blev mycket kroppsspråk och skratt den dagen, och fascinerande att det trots språkbarriären går att via oss runt i Tokyo en hel dag utan några större problem. Vi fick se allt möjligt och prova på att äta deras specialiteter, en fantastisk upplevelse, som blev så mycket charmigare när vi gjorde det ihop med dem.

 

Nästa anhalt var staden Kumamoto, som låg 1.5 timmes flygresa bort. Det är här VM 2019 kommer hållas och detta märktes redan när vi ankom till flygplatsen. Välkomnandet var storslaget och överraskande!

 

Samma kväll som vi kom var det en sommar-festival i centrum, som en lång karneval med en massa musik och glada människor. Vi anslöt såklart i tåget tillsammans med organisationen för VM 2019:) Svårt att beskriva stämningen i ord, men vår fotograf Søren Knudsen var med och filmade;

 

I Kumamoto deltog vi i en mini uppvärmnings-turnering inför VM, där vi, det japanska landslaget samt det japanska klubblaget Omron deltog. Vi spelade i två olika VM-arenor och arrangemanget var precis som runt ett riktigt mästerskap, så det var kul att testa det med sitt eget klubblag!:)

 

Kumamoto drabbades av en kraftig jordbävning 2016 som de fortfarande provar att repa sig efter. Ett av de mest populära slotten ligger i staden och det förstördes till stora delar under jordbävningen. Men vi va där och kollade på det ändå, och så fick vi prova lite olika japanska högtidsdräkter.

 

Svårt att hålla inlägget kortare än så här, men det har varit en fantastisk resa, så mycket mer än ett vanligt träningsläger. Jag har utvecklat mig och lärt mig mycket både när det kommer till det japanska sättet att spela handboll men också om deras kultur. Kommande säsong kommer vi har tre stycken japanska spelare i vårt lag och jag tror denna resa har gjort att vi framöver kommer ha lättare att förstå våra japanska lagkamrater på många plan.

 

Ny säsong, i samma land och klubb(!)

Jag är tillbaka i Köpenhamn efter en veckas hårdträning med klubben, och ja, för en gång skull är det precis samma klubb som förra säsongen för min del. Eftersom mina två senaste klubbadresser endast varat i ett år så har det medfört en del flyttande samt acklimatisering till nya miljöer och nya människor. Så var inte fallet i år, och det har varit rätt skönt att slippa allt det där, eftersom jag trivs så himla bra här:)

Min semester den här sommaren har jag enligt mig själv spenderat på ett ultimat sätt:) Jag började några dagar i Alicante i Spanien tillsammans med min systers familj som har ett hus där nede. Vi flög sedan till midsommarfirande på traditionellt vis med hela tjocka släkten, det är enda gången på året som vi samlas allihopa (med undantag från en kusin som skulle föda det här året). Jag älskar min släkt och familj och att få hänga med dem i 4 hela dagar, alla på en gång är så himla lyxigt!

 

Efter midsommar flög jag med en kompis till LA, där vi hyrde en bil och gjorde LA, San Diego samt Las Vegas. Det är en resa jag drömt om att få göra och den blev ännu bättre än jag drömt om, en helt fantastisk resa med många härliga upplevelser och nya möten med människor jag aldrig hade förväntat att möta. Att möta nya människor och lära av dem och deras kulturer är för mig en av de roligaste sakerna man kan göra, och jag har fått nya vänner för livet. Om ni vill kolla in bilder från min semester så kika in på min Instagram angelicawallen, för har inte tänkte fylla ut detta inlägg med det.

 

Efter USA spenderade jag drygt en vecka uppe hos min syster på deras Bed & Breakfast, som nu hade öppet för fullt och det är så imponerande att se att hon driver det själv och sköter allt så felfritt. De har inrett ett crossfit gym uppe i deras lada vilket gör att jag har perfekta förutsättningar att förbereda mig inför försäsong-starten med klubben. Under sommaren har de också haft en yoga-klass varje onsdag från kl 7 på morgonen, den ville jag såklart också testa!

 

Sista veckan var jag hos mamma och pappa i Tibro. Det var, såklart också där fantastiskt väder så vi badade mycket, både i Djäknesundet och i Örlen. Träningsmöjligheterna är för mig också där helt ultimata, både med spåren i Rankås och löparbanorna på IP. Jag provade också, för första gången på att paddla Drakbåt med ett härligt gäng nede vid Örlen, det var skoj att testa något helt nytt:)

***

Den första veckan borta i Danmark har varit hårt och intensiv. Vi började med att ha tester i 3 dagar, där vi testade både  styrka och löpning men också några mer handbolls-relevanta tester i form av fotarbete i forsvars- och anfallssituationer. Det var några forskare på besök i Köpenhamn från Österrike och Danmark och som håller på att utveckla mer handbollsr-elevanta tester. Varje utespelare testades i 22 minuter med korta pauser. Vi hade en mask som vi andades i, samt en väst med en mätare i som mätte allt möjligt. Då och då i vilan tog de också blodprov för att analysera olika värden. Rörelserna bestod av olika försvarsjobb, där man skulle jobba i olika riktningar och ibland avsluta med en sprint upp till mitten.

 

Anfallsövningarna innehöll fotarbete men här använda vi också en handboll genom olika passningar och ibland också hoppskott samt en sprint tillbaka till mittlinjen. Det var dessa forskare som utvecklade Yo-yo testet för många år siden och de vill nu komplettera det tester med handbolls-lika rörelser. Det är ett spännande projekt och jag har aldrig i min karriär gjort tester som är så likt en handbollsmatch, fast betydligt mer ansträngande då man också ska andas i en masken. Men kul att det görs forskning på det och hoppas det leder till något gott!

 

Utöver tester har vi också spelat handboll. Två gånget har vi tränat mot/spelat mot det Japanska landslaget som är på träningsläger i Danmark. Det har varit otroligt utvecklande att träna mot dem, speciellt i kontrings-övningarna då de är otroligt snabba upp i banan. Men också försvarsträningen har varit mycket utvecklande, för de är så bra på att släppa vidare bollen när man provar låsa dem så det gäller att jobba med sitt fotarbete och tajmingen. Vi är generellt starkare än dem, men inte i närheten av deras snabba fotarbete!

Vi kommer få se och lära mer av dessa spelare för imorgon (måndag) flyger vi nämligen till Tokyo där vi ska vara på träningsläger i 10 dagar, så se fram emot en uppdatering här på bloggen när jag är tillbaka:)

 

 

Handbollsgala

Jag avslutade det senaste inlägget med att skriva att vi kommer varva all träning med olika events och festligheter för att fira säsongen som gått och allt slit vi lagt ned, både med lagkamrater, men också tillsammans med sponsorer och motspelare. Bara den senaste veckan har jag varit på 3 olika arrangemang som jag tänkte skriva lite om.

I måndags var det första upplagan av en dansk Handbollsgala som gick av stapeln i Viborg. Samtliga herr- och damlag i den högsta ligan va där, samt en del sponsorer, domare och fans, helt enkelt en massa handbolls-folk! Det var ett riktigt roligt koncept, som också tv-sändes så jag tror det är något som kommer finnas kvar i många år framöver. Jag tycker det är ett fint sätt att runda av en lång säsong, uppmärksamma prestationer både i den danska ligan, utomlands och deras landslag. Jag, och säkert många andra som spelat i ligan i många år, tyckte det va så kul att träffa så många spelare och ledare som man spelat med under åren, och dessutom under lite mer avslappnade omständigheter. Det delades bl.a. ut pris till all-star team, där vi fick med två spelare vår linjespelare Sara Iversen och vår japanska högerkant Ayaka Ikehara, så bra jobbat!)

 

I fredags var det dags för avslutning nere på Falster med våra sponsorer, vilket hölls på en herrgård lite utanför Nykøbing. Vädret gjorde det från början fina omgivningarna ännu vackrare! Vår roll, va för en gångs skull inte att var gäst, utan vi skulle vara en del av personalen. Vi gjorde allt från att servera, blanda drinkar, förbereda rätterna, guida gästerna, duka av.. med andra ord en hel del, och jag har stor respekt för de som jobbar med det i vardagen för det var verkligen krävande och stressigt. Men kul att prova… även om det räcker med en kväll för mig:)

Dagen efter var det dags förvar årliga avslutningsfest bara för oss tjejer i laget. Jag har varit på många sådana genom åren men den som va igår tar nog priser som den näst bästa efter guld-festen med Skövde HF, och det var många år sedan nu(!) Som sagt återigen vädret gör ju sitt för stämningen, men dagen va så grymt planerad. Det skulle bli en hel uppsats om jag skulle skriva vad vi gjorde under dagen och natten, men kort så började vi dagen med brunch och sedan tävlade vi i ”Fångarna på fortet”, ungt lag mot gammalt lag, såklart! Lunchen va korv med bröd från en ”pølsevogn” som de hade hyrt bara till oss, haha det händer bara i Danmark:) Kvällen bjöd på Gala-tema på Slottet (en i laget bor i ett jättehus som vi fick låna) och resten stannar där, men det var i alla fall en fantastisk dag och ett härligt sätt att säga hejdå till de spelarna som lämnar oss till nästa säsong.

 

Summering av en fantastisk säsong

Vi spelade vår sista match i slutspelet för drygt två veckor sedan. Jag vill skriva om en säsong som jag tycker har varit helt fantastisk. Och för att inte låta allt för negativ så var det bästa att vänta lite efter vårt uttåg ur slutspelet, för det har varit en bra säsong både för mig och för oss som lag. Men det var riktigt jobbigt att åka ur, för vi hade verkligen chansen att nå en semifinal men små marginaler gjorde att det slutade precis innan. Tufft, men så är gamet och efter lite ledighet så är humöret gott igen!

 

Det har varit en säsong som innehållit det mesta. Jag är inne på min sjunde säsong som utlandsproffs och det är utan tvekan den som gett mig de största handbolls-upplevelserna. Dels genom vår fantastiska hemmaplan med stödet från våra fans, men såklart också alla champions-leuage matcher. Att få vara med och fightas mot de bästa klubblagen i världen värmer i handbolls-hjärtat!

Höjdpunkterna den här säsongen har dels varit vår hemmaplan efter årsskiftet där vi spelat några riktigt bra matcher, speciellt mot topplagen där vår publik burit oss fram. Men det största ögonblicket den här säsongen var solklart då vi slog stjärnspäckade Bukarest på hemmaplan. Det var vår första riktigt stora match i CL och vi fick nypa oss i armen när vi på uppvärmningen sprang och kollade vilka som värmde upp på andra sidan, och så slår vi dem, helt fantastiskt!

 

Vi har nu haft omkring 2 veckor ledigt från handboll och jag har varit nere i Toulon i södra Frankrike och hälsat på några vänner som jag har sedan jag spelade där nede. Jag har också varit i Köpenhamn och avslutat min utbildning, så från och med nu kan jag lägga till personlig tränare på mitt cv!:) Trots att jag tränat på hög nivå i många år så är det så mycket inom träning jag inte kan så denna utbildning har gett mig så mycket, jag har lärt mig en massa. Jag älskar allt som har med träning att göra så det skulle inte förvåna mig om jag kommer jobba med det i framtiden, så nu står jag lite bättre rustad teoretiskt med:)

***

Vi börjar träna med laget igen på torsdag och en månad framöver kommer vi träna handboll men framförallt ha fokus på att bygga upp en bra fysisk grund till kommande säsong. Vi har en del events med laget vi ska göra och jag kommer uppdatera er här på bloggen vad det är för något. Men ni får gärna börja med att gå in och rösta på årets spelare och det gör ni på följande länk på klubbens facebook sida: (ProfaPrisen 2018)

https://www.facebook.com/nfhaandboldklub/app/36495350702/

 

 

Vinna eller försvinna och Idrottsfestival I Tibro!

I förra inlägget skrev jag att jag hoppades våra fans skulle skapa samma härliga stämning som i den senaste hemmamatchen, jag vet inte om de läser bloggen eller så har klubben gjort ett bra marknadsföringsjobb för OM det var bra stämning! Det kändes som hallen kokade, helt klart den mäktigaste inramningen den här säsongen och det betyder allt för oss. Vi bjöd också på en typiskt slutspelsmatch, med mycket fight och känslor och som tillslut slutade med en uddamåls-seger för oss:)

 

Det var vinna eller försvinna som gällde för oss och det kunde man också märka på kampens intensitet. Men vi vann, vilket betyder att vi inför morgondagens match mot Köpenhamn kan nöja oss med ett oavgjort resultat så står vi i en semifinal. Häftigt!

 

Det är en bortamatch imorgon, men det känns inte riktigt så eftersom jag har 4 minuter på cykeln till hallen på Frederiksberg här i Köpenhamn. Tror t.o.m. jag cyklar dit ihop med mina grannar Hanna Blomstrand, Jenny Alm och Johanna Bundsen som alla spelar i Köpenhamns lag. Vi hoppas på  bra uppbackning av alla vår fans, som inte heller har en så lång resa hit, och att de kan hjälpa till att skapa en igen känsla av hemmaplan.

 

Efter den härliga segern fick vi besked om att vi fick ledigt över helgen då det var 10 dagar till nästa match. Då valde jag att åka hem till Tibro, där hela familjen var samlad, också min syster och hennes familj. Det är inte ofta vi är samlade i Tibro allihopa, så det var vardagslyx och kvalitetstid på hög nivå.

 

På fredagen när jag kom så arrangerades Tibro Idrottsfestival så jag tog mig också friheten att hälsa på där. Det var kul att se hur en relativt liten ort arrangerar en sådan festival, där lokala idrottsprofiler och klubbar uppmärksammas. Denna gång var det också en avtackning av konståkerskan Joshi Helgesson som valt att avsluta sin karriär under förra året.

 

Kul att syrran följde med också, kändes som en throwback till tiden då vi gick på Disco i Tibro-parken på högstadiet!;)

 

HÅLL TUMMARA för oss imorgon!!!

Slutspelstider!

Vi är just nu mitt uppe i slutspelet, och efter en rivstart med 3 matcher på en vecka så har det efter det varit längre mellan matcherna. Hittills har vi skrapat ihop 2 segrar på 4 matcher och har fortfarande avgörandet i våra egna händer, d.v.s vinner vi de sista 2 matcherna så är vi i semifinal. Spelet har varit lite upp och ned, den bittraste förlusten kom på hemmaplan i Næstved mot Köpenhamn, en match som vi förlorade p.g.a. våra egna fel. Vi hade också chansen att kvittera i slutet men kastar också då bort bollen över sidlinjen. Att förlora matcher händer ju och för mig känns det också mer ok om det är för att motståndarna är mycket bättre, men att förlora p.g.a. egna fel och slarv tar längre tid att smälta. Poängen i slutspelet är otroligt viktiga och speciellt de poäng man fightas om på hemmaplan.

 

På torsdag tar vi emot Esbjerg på vår hemmaplan i Nyköping och då ska vi göra allt för att komma upp i den nivå vi kan spela på. Det gjorde vi senast vi mötte dem på vår hemmaplan och vann därmed också ganska komfortabelt. Men nu är det slutspel och det är en helt annan grej, Esbjerg är det lag som haft den bästa formkurvan i detta slutspel så det kommer bli en tuff match på torsdag. När vi spelade i Nyköping förra gången mot Randers så hade vi fantastiskt uppbackning, det hjälper oss att hitta tillbaka till tryggheten i vårt spel som vi tagit fram så många gånger på vår hemmaplan. Jag hoppas det ser likadant ut på torsdag;

 

 

***

Nog om handboll, jag har också fyllt år!!! Eller jag och jag, vi brukar jag säga eftersom jag är tvilling:) Ni som är tvillingar förstår mig säkert när jag säger att det är så speciellt att ha en tvilling och jag önskar alla fick ha en! Men Josefine du är min och henne får ni inte låna (!). I 32 år har vi levt livet tillsammans och jag tycker vi gör det galant!

 

Det är svårt att få till en äkta födelsedags-feeling när man bor så långt borta från familjen. Men som tur va så har jag ju en extra-familj på plats här i Köpenhamn som firade mig. Både med middag och sedan med kalas för mina lagkamrater, man blir väl aldrig för gammal för att ha kalas?!:)

 

Danskarna (speciellt min klubb NFH) vet hur en vinst ska firas!

Vi har nu spelat grundseriens sista omgång, där vi vann stort hemma mot Århus.Vår vinst i kombo med att Randers slog Viborg gjorde att vi hamnade på en fjärdeplats i serien, viktigt på många sätt! Men framförallt innebär det att vi får spela Europa-cup nästa säsong samt att vi tar med oss ett poäng i kommande slutspels-grupp. Det är en ny modell i år som jag inte provat förut. De åtta bästa lagen delas in i två grupper och nummer 1 och 2 tar med två poäng och 3 och 4 tar med ett poäng. Vår grupp består av Köpenhamn, Esbjerg och Randers. Det kommer bli sjukt roliga matcher, dels mot mina två gamla klubbar och såklart mot Köpenhamn som min klubb mötte i finalen förra året, det kommer bli två heta derbymatcher!

 

Efter matchen mot Århus när vi gick mot omklädningsrummet, hörde vi hög musik, vilket var extra underligt då vi fått ladda upp utan musik innan matchen för att vi glömt vår högtalare. Anledningen till den höga musiken kan ni se i videon nedan, tänk om man fick fira alla segrar så här?!:)

 

***

Å får inte glömma, det är ju landskamp i Arenan på lördag!!! Det känns lite extra i mitt handbolls-hjärta av att inte få möjligheten att spela i Arenan med landslaget den här gången. Jag har så många härliga minnen från den hallen men jag hoppas ni åker dit och ser matchen och hejar fram de tjejerna som är på banan. De förlorade med 7 mål på bortaplan så de kommer behöva allt er stöd för att jaga en storvinst och en första-plats i gruppen!

 

***

 

Det blir mycket handboll i mina inlägg här på bloggen, men jag gör alltså en massa annat också:) Köpenhamn är en fantastiskt stad, många av er har säkert varit här, om inte rekommenderar jag ett besök och om ni redan har varit här åk hit igen!:) Det har varit strålande sol de senaste dagarna och då passade jag på att ta en promenad nere i centrum samt åt en god brunch, det finns så många mysiga ställen att äta på här med supergod mat så det är inte ofta jag går tillbaka till samma ställe för finns så mycket nytt att prova!

 

 

***

 

 

Vinst och vi är i CL-kvartsfinal!

I höstas skrev jag ett inlägg om att vi tagit oss in i finrummet i CL, till main round och därmed bland de sista 12 lagen som är kvar i den finaste turneringen som finns. Imorgon har vi chansen att ta oss vidare till en kvartsfinal och därmed bland de 8 bästa i turneringen, jag vet inte ens vad jag ska kalla det rummet? Grymt, overkligt och spännande är det i alla fall!

 

Att få spela CL, har som jag tidigare beskrivit varit en milstolpe i min karriär, något som jag innan denna säsong inte fått prova på. När jag haft ett mål under en lång tid, något jag kämpat för och som i detta fall heller inte vetat om det ens skulle va möjligt att hinna med innan min karriär tog slut, så finns det en risk. En risk som innebär att man målar upp en bild av att något är så fantastiskt häftigt och stort att när man väl är där tänkte, ok var det bara det? Men så har inte fallet varit med att få spela CL, det har varit både större och häftigare än jag föreställt mig. Kanske på grund av att vi presterat bättre än vi räknat med, kanske på grund av att vår tillfälliga hemma-arena i Næstved varit i princip slutsåld varje gång, det spelar egentligen ingen roll varför det blivit som det blivit det viktigaste är att det varit en så rolig upplevelse och erfarenhet som jag tar med mig.

 

Oavsett hur det går imorgon borta mot FC Midtjylland så kommer jag och laget kunna ta med oss så mycket från våra matcher i CL. Dels har vi fått många extra matcher att nöta spel, samarbeten och varianter men också fått ta oss igenom och komma ur motgångar, det blir naturligt att det blir fler förluster när vi möter världens bästa klubblag gång på gång. Men vi tar också med oss många saker vi gjort bra, i matcher vi förlorat tar vi med oss sekvenser, det kan vara dueller man vinner mot några av världens bästa spelare, funkar det mot dem så ska det funka mot alla! Mer naturligt är det att ta med sig sekvenser från matcher som vi vunnit och spelat riktigt bra, segern hemma mot Bukarest var barriär-brytande på många sätt, men framförallt att vi insåg att lag med superstjärnor också är mänskliga och att respekt är ömsesidigt.

 

 

Vi ska njuta imorgon, njuta av att vi har avgörandet i våra egna händer, vid vinst så är vi vidare i kvartsfinal! Senaste CL-matchen mot dem spelade vi oavgjort och kort därefter möttes vi i ligan på hemmaplan där vi vann en överlägsen seger. Faran efter att ha vunnit så övertygande mot dem är att man blir lite bekväm och tänker att ”vi gör bara som senast”. Men den fällan ska vi inte gå i, vi har förberett oss bra och formen känns bra, nedan kan ni se ett klip från vår träning i förmiddags (som alltid från vår Søren Knudsen: http://soren-knudsen.dk/wp1/)  där vi gick igenom de sista detaljerna;

 

 

Matchen sänds i vanlig ordning på ehftv.com för er där hemma i Sverige och den börjar först kl 19.00 så perfekt innan mello-finalen;)

 

Hejja på oss!! Op og stå for NFH!

 

 

Häftiga bortamatcher!

Jag är mitt i en intensiv period med många matcher och resor, både här i Danmark och utomlands. Dessutom håller jag på att läsa till en tenta i fysiologi och anatomi, som är en del av en utbildning till personlig tränare som jag håller på att läsa. Jag är medveten om att jag är en tidsoptimist, men ibland undrar jag hur det är möjligt att få ihop allt, ibland går det bra och ibland inte men det brukar alltid lösa sig till slut:)

 

Utbildningen som jag läser är på en privatskola på Frederiksberg här i Köpenhamn. I Danmark har spelarföreningen (fungerar som ett fack för oss handbollsspelare) utarbetat olika koncept med dels arbetslivet (Job4Players) men också med utbildningar (Study4Players). Jag har i detta fall använt mig av Study4Players, som då har ett samarbete med den skola jag läser vid. Vilket innebär att jag har möjlighet att anpassa studierna helt efter min handboll, annars hade det aldrig fungerat att kombinera. Ett riktigt bra initiativ och Job4Players fungerer på liknande premisser, det har jag hittills inte använt mig av, men där riktar man sig istället mot arbetsmarknaden och har en hel del samarbetspartners. Vad jag vet är detta inget som finns i Sverige, inte för handbollsspelare i alla fall, men jag tycker det är ett utmärkt sätt att få något att göra vid sidan av handbollen och som gör det enklare att slussas in i arbetslivet den dag man väljer att sluta spela.

 

***

 

Som jag nämnde har vi flängt runt en hel del de senaste veckorna. Våra bortamatcher i CL har varit på Ungers och Rysk mark, närmare bestämt i Györ och i Rostov. Det var matcher som ingen förväntade vi skulle vinna och vi förlorade också båda två, tråkigt såklart, men det var fantastisk inramning och bra matcher så det tar vi med oss resten av säsongen. Den klart häftigaste matchen var i Györ, laget som vann CL förra året. Klubbens huvudsponsor Audi har både satt in Audi-säten på avbytarbänken och namngett arenan som rymmer 5500 och som såklart va fullsatt. Omöjligt att beskriva stämningen, gör ett försök genom att bifoga bilder och klipp, men det är helt klart den häftigaste bortamatchen jag spelat med ett klubblag!

 

 

Den danska ligan rullar också på, vi har tagit några riktigt övertygande och stabila segrar på hemmaplan mot topp-lag. Både mot Esbjerg och FCM har vi varit uppe på 10-målsledningar. Vi har 2 matcher kvar och de är mot lag i den nedre delen av tabellen så tar vi full poäng så har vi en liten chans att nå 4:e platsen, som är så viktigt både i förhållande till slutspelet men också Europacup-spel nästa säsong.

***

På lördag tar vi emot Györ på vår andra hemmaplan i Næstved Arena. Det är den nästa sista matchen i main-round och vi har fortfarande en ganska stor chans att ta ss vidare till nästa steg som är kvartsfinal. Helt sjukt overkligt att vi har chans att va bland de 8 bästa lagen i Europa(!). Györ ska på pappret vara omöjliga för oss att rubba, men större mirakel ha skett så vi tror såklart på det! Ni kan se matchen på ehftv.com kl 13.30 på lördag, så får vi se hur det går:)

 


Bloggat på sla.se.
Desktop