Angelica Wallén
Följ Angelica Walléns handbollsliv

En massa handboll i Sthlm framöver och Matilda Bosons kommentar på det!

På lördag tar vi emot Eslöv på hemmaplan, en hemmaplan som då flyttas från Nacka Bollhall till Eriksdalshallen på Södermalm. Skoj tycker jag att få spela match inför större publik! Vår match ingår i ett arrangemang som håller på hela dagen som ser ut så här:

12.00 Officiell Träning: Fisksätra Bollskola

13.00 Prova Handboll + Prickskytte (hela dagen)

14.00 Matchstart: Skuru IK Handboll vs. Eslövs IK

14.40 Uppvisningsmatch: Härs & Tvärs (Det är Skurus handbollsverksamhet för ungdomar med funktionsnedsättning).

16.30 Matchstart: Hammarby Handboll vs. HK Aranäs

17.10 Uppvisningsmatch: Härs & Tvärs

Arrangemanget drivs av Stockholms Handbollsförbund och EM 2016 och de involverade klubbarna såklart. Som ni ser på dags-upplägget så finns det många anledningar att dra sig till Eriksdalshallen och det är dessutom gratis inträde!:)

dubbel

Förhoppningsvis kan dagen leda till ännu högre handbollsintresse i vår kära huvudstad. Det vore ju toppen nu när även ett mästerskap på hemmaplan närmar sig med stormsteg och Sveriges tre första matcher spelas just i Stockholm. Det är inte ofta spelare och publik får chans att uppleva ett mästerskap på hemmaplan så jag hoppas det blir en succé. En tjej som krattar för att det ska bli just succé är Matilda Boson som jobbar med EM 2016. För att ge er en inblick i vad ett mästerskap på hemmaplan innebär och vilket jobb som ligger bakom själva matcherna ringde jag upp henne för att ställa några frågor;

 

Vad är din roll i EM i Sverige 2016 och hur länge har du jobbat med det? 

Jag är marknads- och kommunikations ansvarig för EM 2016. Jag har jobbat med detta sedan 2012, men först på heltid sedan januari 2016.

Vilka orter kommer grupperna att spelas på och varje stad har en respektive ambassadör?

Stockholm – Natalie Hagman, Kristianstad – Linnea Torstensson, Malmö – Sabina Jacobsen, Helsingborg – Therese Wallter (aktiv i den lokala organisationen i Helsingborg) och Göteborg – Loui Sand. EM´s  övergripande ambassadör är Bella Gulldén och beskyddare för mästerskapet är Prins Daniel.

Berätta lite om logotypen, hur kom den till? 

Jag hade en dröm om att vår logotyp skulle skilja sig markant från de logotyper jag tidigare sett för liknande mästerskap. Jag har ju spelat 12 st mästerskap själv och har aldrig sett en snygg eller cool logotyp. Så jag anlitade en byrå som jobbar med andra saker än sport för detta, Nine Yards, och gav dem hyfsat fritt spelrum.

De fick oss att beskriva vad handboll står för oss, och det blev mycket fart, fläkt, styrka, glädje, gemenskap och att handen är central. Utifrån detta tog de fram en handmålad logotyp i härliga färger som uttrycker just fart och styrka! Att den är handmålad känns otroligt härligt då det står för det genuina i vår fantastiska sport. Vi gör allt från grunden och handen är central. Själv blev jag supernöjd då jag tycker den är supersnygg och ser helt olik ut tidigare logotyper!!

Men inte nog med att vi ville ha en logotyp, jag ville också ha en slogan, som kunde guida oss i vårt kommunikativa arbete framöver. Utifrån hur vi beskrivit våra känslor för handboll kom vi fram till att Pure Heart. All Hands kompletterade vår logotyp på ett fantastiskt sätt. (Mer om det senare!)

logo

 

 

Pure Heart all Hands, vad står det för?

Pure Heart – står just för det rena hjärtat som handbollen symboliserar. Det är en sport fri från huliganism och stora bråk, och på planen måste du verkligen investera HELA ditt hjärta för att lyckas. Under en match på 60 min går du som handbollsspelare och publik igenom hela ditt känsloregister: Du är glad, du är arg, du är besviken, du är förbannad, du är förvånad och du är överlycklig… Pure Heart helt enkelt!

All Hands – handlar först och främst om handen, vi spelar handboll med handen, vi använder handen när vi hjälper en motståndare upp osv. Men det handlar också om att detta är ALLAs mästerskap, att alla är välkomna och behövda! Om detta ska bli en fest behöver vi allas hjälp och engagemang. EM behöver allas händer!

Utifrån denna slogan har vi tex byggt två häftiga kampanjer det senaste året:

  1. #WeAreAllHands – ungdomslag i hela Sverige har fått chansen att sälja biljetter till mästerskapet och tjäna 50 kr per såld biljett. Det har gått otroligt bra och vi har haft ett hav av ungdomar som säljer biljetter och tjänar pengar.  Hur som helst, så har ungdomslagen i Sverige bidragit till att detta kommer bli en handbollsfest plus att de själva är en stor del av mästerskapet!
  1. #IAmPureHEart – vi vill hitta Sveriges största handbollshjärta och sätta fokus på de som gör ett hästjobb men aldrig får stå i centrum. I mitten av oktober fick handbollssverige nominera sin Eldsjäl på Landslagets Facebook. Efter 2 veckor hade vi över 100 nomineringar! Av dessa har vi nu valt ut 6 st som är i ”final”. De har redan vunnit 2 biljetter till EM festen, men en av dem ska få komma till finalhelgen med resa, boende och finalbiljetter betalt. Det är allmänheten som bestämmer vem som vinner! På landslagets facebook kan man nu gå in och rösta på en av de 6 eldsjälarna. Gör det!

Vi frågade våra ambassadörer vilken eldsjäl de ville nominera, och självklart valde Linnea CG! Som vi alla som någonsin har spelat i Skövde HF vet så är han just den eldsjälen som gör en massa småjobb som betyder otroligt mycket och som gör stoooooor skillnad! Heja CG!:)

 

Ni har också ingått ett samarbete med Friends, berätta om det?

För att visa på att vår slogan verkligen leder oss i vårt arbete och att vi jobbar med att skapa ett hållbart mästerskap valde vi att jobba tillsammans med Friends. Vi vill sprida deras härliga budskap om att alla är viktiga och ska få vara med, att de jobbar mot idrottsklubbar och hjälper dessa vid behov och vi vill även samla in pengar till deras verksamhet genom EM. Tex. kan du när du köper biljett skänka 10 kr till Friends eller så kan du köpa EM-armbandet (där hela vinsten går oavkortat till Friends.) Du hittar det här: Friends Armband

Slutligen, vad tar du med dig från det arbetet du gjort hittills?

Oj oj oj! Så mycket som jag lärt mig det senaste året alltså. Först och främst vill jag just tacka alla som jobbar stenhårt för handbollen runt om i Sverige. Alla ni som gör det möjligt för oss handbollsspelare att göra det vi gör. Jag hade inte förstått hur många människor som jobbar ideellt och hårt som tusan för att ett mästerskap ska fungera innan jag fick äran att göra detta jobb!! Nu vet jag, och jag kommer alltid vara ödmjuk inför alla event som genomförs runt om i Sverige. Så det är nog min största lärdom!

***

Jag,  tillsammans med Matilda var gästföreläsare på Svenska Spels konferens för några veckor sedan där vi pratade en massa handboll. Matilda pratade då mycket om EM och vilket jobb det är som ligger bakom och jag blev så imponerad och överraskad över hur mycket jobb det ligger bakom ett mästerskap så tänkte jag skulle delge er en liten del av den informationen:) Ni kan läsa mycket mer på hemsidan och se till att köpa biljetter för att säkra er plats på läktaren:)

Köp biljett här: http://swe2016.ehf-euro.com/biljetter/koep-din-biljett/?L=21

 


Bloggat på sla.se.
Desktop