Angelica Wallén
Följ Angelica Walléns handbollsliv

Tillbaka där allt en gång började

På onsdag ska jag spela match i Arenan, något jag gjort så många gånger. Skillnaden nu är att jag tillhör motståndarlaget. Konstigt, men kul och utmanande! Det var i Skövde jag började min elitsatsning som har varat i så många fler år än jag kunnat drömma om. Jag kom till Skövde direkt efter jag tagit studenten och fick redan från start lära mig vad en elitsatsning innebär. Laget var fyllt med profiler och det var tryck på träningen både på handbollsplanen och i styrkelokalen. Det var inte alltid lätt att vara en av de yngsta i laget med det gänget men jag fick lära mig den hårda vägen och att det inte finns några genvägar bär jag med mig än idag.

hf2

 

Mina starkaste minnen från HF-tiden komme ifrån slutspelen, vi hade många tuffa fighter mot Eslöv i semifinal-serier inför fullsatta läktare. Och såklart det efterlängtade SM-guldet toppar alla mina slutspelsminnen;)

 

hf1

 

Så det kommer helt klart kännas speciellt när jag kliver in i Arenan på onsdag. Laget har bytts ut helt och hållet det är ingen tjej i laget som jag spelat ihop med. Men de gamla rävarna på bänken hänger i och de känner mig ju utan och innan. Harri har ju avancerat upp på bänken och hans handbollskunskaper likaså, jag kommer ihåg hans första fysträning med oss när han skulle försöka sig på att prata lite handboll, vilket gick mindre bra!:)  Han kunde omöjligt förstå varför vi kunde springa så bra och snabbt på en sträcka på löparbanan medan vår löpteknik på handbollsplanen såg mindre imponerande ut;) Den grundstryka Harri hjälpte mig att träna upp under mina år i Skövde har jag haft med mig under alla mina år i utlandet och den har hjälpt mig att kunna bygga på explosiviteten samt att undvika onödiga skador.

 

Håller inte heller räkningen på vilken säsong Magnus är inne på som huvudtränare. Utifrån kan man tycka det är konstigt att en tränare kan ”få” vara kvar så länge. Jag tycker inte det är konstigt alls. Han får inte va kvar han förtjänar att vara kvar. I mina ögon är en tränare som skapar respekt och en vilja hos spelarna att vilja prestera varje träning helt klart bäst, och jag tycker Magnus uppfyller både de aspekterna. Men okej, lite sjukt är det, men mest sjukt imponerande!

 

Vi ses i Arenan på onsdag!


Bloggat på sla.se.
Desktop