Angelica Wallén
Följ Angelica Walléns handbollsliv

Gästblogg: Michaela Ek!

Eftersom jag inte längre är utanför landets gränser och spelar så tänkte jag ni skulle få en liten input från en tjej som är. Hon är också från Skövde så de flesta av er känner nog igen henne, Michaela Ek som spelar i den högsta ligan i Danmark. Jag bad henne skriva en hälsning och den kommer här;

 

Hej!

Jag har fått äran att gästblogga här på Angelicas blogg! För er som inte vet vem jag är så heter jag Michaela Ek och är född och uppvuxen i Skövde. Jag har fostrats i klubben Skövde HF, där jag spelade handboll i 22 år innan jag bestämde mig för att pröva vingarna i utlandet. Jag flyttade till Danmark, Silkeborg för snart 2 år sedan och spelade i Silkeborg-Voel en säsong, och nu spelar jag i Ringkøbing Håndbold och bor i Herning. För er som inte är med på den danska geografin så bor jag på den största ”ön” Jylland, och Herning ligger i mitten på den så det är väldigt korta avstånd till det mesta.

Jag trivs väldigt bra i Danmark och är oerhört glad över att jag tog beslutningen om att pröva något nytt. Jag ska erkänna att jag var väldigt rädd och ångestfylld innan jag skulle flytta, men nu i efterhand så är de det bästa valet jag gjort. Jag trivs jätte bra i klubben, ett harmoniskt lag och en liten ”familjär” klubb som gör att man verkligen känner sig som hemma.

Mina dagar i Danmark skulle jag väl inte kategorisera som spännande då jag inte gör allt för mycket på vardagarna. En typisk dag kan vara att jag vaknar upp vid 10 (älskar att sova länge), dricker kaffe i sängen och sen äter frukost. Går till gymmet och kör ett styrke/rehabpass, äter lunch för att sen åka vidare till handbollsträning i Ringkøbing. Kvällarna spenderas oftast på soffan med min kille då man är ganska trött efter ett hårt handbollspass.

 

Jag bor ju som sagt i Herning men spelar i Ringkøbing, vilket ligger ca 40 min från Herning. Så vi är 6 stycken från Herning som samåker varje dag, vilket är väldigt smidigt. Min pojkvän spelar också handboll så blir det väldigt mycket handboll här hemma, även på helgerna. Om inte jag har match så har han oftast det och tvärtom.

 22 11

Handbollen i Danmark är mycket mer uppmärksammad än vad den är i Sverige. Det går alltid matcher på tv:n, både herrarnas och damernas liga visas, vilket är perfekt. Det är ett stort arrangemang och en stor kuliss till alla matcher, och i media är det dagligen nya nyheter, reportage och intervjuer från handbollsvärlden. Handbolls-nörd som man är så älskar man det!:)

 

Dagarna nu jämfört då jag spelade i Skövde skiljer sig väldigt mycket åt. Här i Danmark är det på en mer professionell nivå och kraven är högre. Men man kan väl inte begära annat då många spelare har handbollen som heltidsjobb. Det är mer fokus på handboll och detaljer än på fysisk träning, självklart ingår fysisk träning men inte i samma mängd som under min tid i Skövde och mycket av den fysiska träningen är individuell. Jag kan verkligen sakna fysträningen i Skövde,  speciellt de ”köttiga” pass i gymmet som gjorde att man var helt färdig efteråt.

 

Jag har också mycket mer ledig tid/dötid, speciellt om man inte har ett arbete vid sidan av handbollen. Vilket jag inte har just nu, det enda jag försöker sysselsätta mig lite med för att göra något annat är att jag översätter lite texter och blogginlägg från danska till svenska. Även om man ska njuta tiden man har här nere då den inte varar för alltid, så saknar jag ibland att ha ett ”riktigt” arbete som man hade i Sverige. Mycket för att det inte bara ska vara handboll i huvudet hela tiden, men också den sociala biten.

 

Både mitt och min killes kontrakt löper ut efter den här säsongen, så det blir spännande och se vart vi hamnar nästa säsong! Nu ska jag återvända till tv:n och heja fram Sverige som spelar mot Frankrike i Handbolls VM.

På Återseende! 🙂 

*** 

Tackar Michaela för sin hälsning och det kommer att komma fler inslag från diverse länder under våren 🙂 

 //Angelica


Bloggat på sla.se.
Desktop