Angelica Wallén
Följ Angelica Walléns handbollsliv

Slutspelstider, äntligen!

Som jag har längtat, efter alla mina år utomlands så kommer jag strax äntligen få spela slutspel i Sverige. Jag vet det drar inte igång riktigt än, men jag kan känna att det hänger i luften och ja, solen hjälper, och ja det är drygt två veckor till första kvarten men ändå! När jag tänker på att spela det svenska slutspelet så skapar det en så otroligt härlig energi och så många positiva känslor. Vore i och för sig konstigt efter 5 säsonger med Skövde HF och 5 SM-finaler:)

 

Jag har spelat slutspel mina 5 år i Danmark också, men den speciella känslan har inte skapats där. Inte för att det inte varit bra matcher med bra tryck, det är nog mer att alla matcher året runt i den danska ligan är tuffa och oftast jämna. I den svenska ligan är det betydligt större skillnad på kvalitet och energi mellan serielunken och slutspelet. Det var i alla fall det då jag spelade slutspel senast och vad jag hört och sett så är det likadant nu, som tur är!

 

Däremot tror jag verkligen det kommer vara tuffare än någonsin att både klara sig igenom en kvartsfinalserie och semifinalserie. Det finns många lag som kan utmana de som ligger i toppen av tabellen. De som kommer dra det längsta strået tror jag är de som lyckas hålla uppe fokus och kvalitet igenom hela serien, vilket troligen kommer att bli 5 matcher både i kvarten och i semin. Samt att de lag med tunna trupper måste hålla sig från skador på nyckelspelare.

 

På onsdag spelar vi match hemma mot Västerås, vinner vi den kommer vi på en tredjeplats vilket ger oss en liten fördel i att få välja vår motståndare i kvartsfinalen samt en hemma-fördel i sista matchen. Vad jag har förstått kommer det stå emellan Västerås, Skövde, Kristianstad och Heid.

 

***

Eftersom vi spelade i torsdags hade vi ganska mycket ledig tid helgen som var. Jag hade min syster på besök och vi hängde också med vår släkt som bor här uppe, det var härligt vår-väder så vi grillade och såklart spelade handboll;)  Efter många år utomlands är tiden med nära och kära obeskrivlig för mig, helt fantastisk!

100

 

I lördags var det Våffeldagen, jag tycker det finns så många dagar som är uppkallade efter godsaker. Många använder det som anledning att proppa i sig de onyttigheterna, jag ser det som en chans att testa en nyttigare och mer hälsosam variant. Det finns oändligt med variationer på nätet, vilket gör att jag kan tycka det blir svårt att bestämma sig. Jag brukar plocka lite från olika och ta det som låter godast, i lördags provade jag en våffelsmet gjord på mandelmjöl, ägg, mandemjölk, bakpulver, vaniljpulver, chiafrö. Stekte i kokosolja och toppade med jordgubbar, kvarg och kokos. Såklart inte lika smarrigt som våfflans original receptet, men betydlig nyttigare och det funkade att ha i magen och träna på:)

 

12


Bloggat på sla.se.
Desktop