Angelica Wallén
Följ Angelica Walléns handbollsliv

Linneas vardag i Bukarest!

Jag har under mitt bloggande här på SLA haft några inslag från spelare som befinner sig i utlandet, sist var det Michaela Ek i Danmark. Den här gången tänkte jag ni skulle få en liten insyn i hur Linnea Torstensson har det nere i Bukarest i Rumänien, så jag slog henne en signal och ställde några frågor;

 

Hej Linnea hur mår du och vad händer i din vardag just nu? Vi håller som bäst på att förbereda oss inför returmötet i Champions Leauge, vi är framme i kvartsfinal och möter ett lag från Budapest. Riktigt kul med Per Johansson som tränare nu också, han kom till oss för 1,5 vecka sedan.

 

Vad kan du säga om staden Bukarest, hur är det att bo där? Och vad är de stora skillnaderna från att bo i ett skandinaviskt land? Det är ok att bo här, allt finns. Restauranger, caféer, barer och nattliv, allt en huvudstad brukar ha. På sommaren när det är varmt som satan, finns det pooler man kan svalka sig i. Folk är ute mer än i Skandinavien, de sitter inte hemma och ser på Let’s dance och äter tacos. Det är alltid folk som är ute och rör på sig, dag som natt. Trafiken är det största minuset, där är det alltid kaos!:)

 

Ni har haft en del skiften i ledarstaben, hur har det sett ut och vad tror du är anledningen till att ni haft många tränare? Vad tror du Per Johansson kan bidra med på så kort tid?  Så är det här nere, vinner man inte på rätt sätt så är de tack och hej. Tror Per bidrar mycket med struktur och disciplin, och det är något vi är i behov av.

 

För att läsarna ska få en inblick i hur din vardag ser ut, hur ser en vecka ut för dig på ett ungefär? Vi tränar på gymet 2 ggr/vecka och har handbollsträning varje dag. Dagen efter match har vi ledigt vilket är ca en gång i veckan. När vi har dubbla träningar har vi gemensam lunch.

 

Vad är de största skillnaderna med att vara handbollsproffs i Bukarest jämfört med exempelvis ett lag i den danska ligan som du varit i? Proffslivet här har hårdare klimat, man kommer till träningen, gör sitt och går hem. Inga fruktstunder och annat tjafs efter. Förutsättningar är inte alltid på topp, att träna med dåligt ljus och smutsiga golv är en vardag. Som spelare får man respekt och tillit när man visat att man förtjänat det, finns inte från början.

 

Till sist, efter att du meddelat att det är färdigspelat för dig i den blågula tröjan så har du provat på att vara expert, utanför istället för på banan;) Hur har den erfarenheten varit? Att vara expert var verkligen kul, snabba analyser och snabba kast gillar jag. Svårt i början med ”tekniken i rutan”. När ska jag titta i kameran, när har jag pratat klart etc.

 

Hur gick tankarna när du skulle välja klubb inför nästa säsong? Detta är min tredje säsong i CSM och jag känner mig färdig här nu, beslutet var lättare att ta i och med att vi vann CL förra året. Jag ville prova ngt nytt, och inte fightas om CL. Nice dök upp och jag högg som en Kobra, det är en härlig stad samt har lag i den högsta ligan i Frankrike.

***

Jag skickar ett stort lycka till i CL den här säsongen men också till kommande säsong i OGC Nice. Jag är lite smått avis på henne att hon ska flytta dit, av egen erfarenhet vet jag ju hur fantastiskt det är nere på den Franska Rivieran och som damspelare är det, enligt mig omöjligt att hitta en annan stad som kan erbjuda puls, handboll på hög nivå samt så vackra omgivningar som just Nice kan!


Bloggat på sla.se.
Desktop