Angelica Wallén
Följ Angelica Walléns handbollsliv

Det går att vinna på olika sätt

En vunnen match är alltid en vunnen match, men det finns så många olika sätta att vinna på. Vår vinst i den tredje kvartsfinalen mot Västerås var en ovanlig vinst, en sådan extra härlig och förlösande vinst. Anledningarna var många. Först och främst är det slutspel, dessa matcher skiljer sig mycket från den vanliga serielunken, här är det en mer allt-eller-inget-känsla. Till dessa matcher behöver man verkligen inte leta energi, den är där och den är där i mängder! En annan anledning är motståndet som i vårt fall har varit Västerås gång på gång på gång. Vi hade dem i sista omgången i serien vilket gör att vi nu senast stod emot dem en fjärde gång på mycket kort tid.

 

Det har såklart sin charm att möta samma motstånd flera gånger då det taktiska och mentala spelar ännu större roll. Men den förlösande känslan i onsdags kommer för att man också är rätt trött på att spela mot samma spelare och vill istället vidare mot nya mål och motstånd. Att vinsten var extra härlig var att resultatet var oavgjort efter full tid, samma gällde efter 2 ggr 5 min förlängning men efter ytterligare 2 ggr 5 min så hade vi lyckats göra fler mål än dem. Vilket såklart är en riktigt härlig känsla, dels för att vi är vidare tillsemifial men också för att vi som lag gjorde en riktig kämpar-insats och krigade till oss den segern.

 

Västerås levererade en riktigt bra prestation jämfört med våra tidigare möten, vilket mattade vår prestation periodvis i matchen. Jag är glad för att de presterade på den nivån och att de nästan pressade oss ut i ett avgörande på shoot-outs. Det är inte många gånger i sin karriär man får uppleva sådana långdragna matcher och speciellt inte i en avgörande match i en slutspelsserie och speciellt inte på hemmaplan. Så tack till Västerås-gänget för en härlig kamp och tack till mina goa lagkamrater som kämpade och slet vid min sida!

 

Det låter lite klyschigt att som idrottsutövare vid extra sköna vinster säga att det var värt allt slit, all träning som man lagt som grund. Men det är verkligen så! När man står där på banan och är helt slut både mentalt och fysiskt efter att ha spelat non-stop, och känner sig rätt tom så tycker jag det ofta är enkelt att hitta energi och kraft genom att tänka tillbaka på den grund vi lagt under säsongen med både fysiskt träning och handbollsträning. Alla timmar vi slitit ihop på morgon-gymet eller i Nacka Bollhall. Bara den tanken ger mig ytterligare energi på bara en sekund och det är guld värt när man är i sådana matchsituationer.

 

Lyckas jag inte hitta energi i mig själv så är det väldigt skönt att det inte är en individuell idrott jag håller på med och i detta lag är jag omringade av individer som står redo att dela med sig av deras energi! Så var definitivt fallet i onsdags. För att nämna några, Emma Hawia-Svensson som har varit borta med en knäskada sedan SM-finalen förra säsongen väljer att springa ned till omklädningsrummet när vi går ut inför de första förlängningsperioderna och peppar oss. Hon säger inte mycket men de hon säger träffar iallafall mig och ger mig så mycket energi, mitt handbolls-hjärta blöder extra hårt i de lägena när en spelare som så gärna hade velat stå på banan ändå har så mycket energi att dela med sig till oss andra!

En annan tjej, vår målvakt Rebecka Nilsson, som under säsongen stått en del i skuggan av tränarens första-val är också värd att nämna. Jag klistrar in Linnea Claesons Instagram-post för kunde inte ha sagt det bättre själv:

 

S2

linneaclaeson Det här är den bästa sportbilden jag sett! Jag blir så sjukt glad när jag ser den här 18-åringen spela handboll! Stjärnskottet Rebecca Nilsson som innan vår avgörande kvartsfinal ödmjukt säger att hennes mål är att peppa och stötta våra spelare. Sen visar det sig att det är hon som fullkomligt stänger igen i målet, räddar laget och fan tar oss till semifinal!!!! Jag slutas aldrig imponeras av den här omtänksamma, genomfina, smarta och talangfulla tjejen! Vilken idrottare, vilken stjärna!

***

Vi vann sista seriematchen med 31-17, första kvarten med 28-14 , andra med 26-23 och den tredje med 35-32. Alla är vinster men jag föredrar helt klart att vinna på det sättet som vi gjorde i onsdags!

 

S1 S3 S4 S5 S6

 

 


Bloggat på sla.se.
Desktop