Angelica Wallén
Följ Angelica Walléns handbollsliv

Min träning i slutspelstider

Vi befinner oss mitt i slutspelstider, tider som träningsmässigt ser lite annorlunda ut i förhållande till resten av säsongen. Det skiljer sig säkert åt från klubb till klubb men i mitt lag skiljer det sig åt både på och utanför handbollsplan. Eftersom vi möter samma lag flera matcher i rad blir det fler taktik-timmar dels genom att utvärdera vår egen prestation mot just det motstånd vi spelar slutspels-serien mot, samtidigt som vi bygger på analysen av motståndarlaget. Dels genom att titta på vad de har gjort när vi har spela mot dem men också genom att försöka förutse vilka taktiska drag de kan ta till i kommande match.

Handbolls-träningarna innehåller inte lika stor mängd individuell träning som vi haft tidigare på säsongen, utan nu nöts det mer på det vi pratat om under taktik-genomgångarna. Det blir mer att man står på en sida och tränar försvar eller anfall i mer givna uppställningar som man kommer spela på match. Men eftersom vi har en så pass bred och stor trupp är vi tillräckligt många till att ställa upp med två riktigt bra uppställningar vilket gör att vi också spelar en del lite längre match-sekvenser på träningarna för att stå så bra rustade som möjligt.

 

Den fysiska träningen ser också lite annorlunda ut, vi har kortat ned morgon-träningarna på gymet från tre till två gånger i veckan. Dessa pass brukar vara individuellt baserade med uppdelning per position men nu är det också anpassat till hur mycket speltid man haft o.s.v. Men överlag är det fokus på att träna med lättare vikter och mer explosivitet och snabbhet. Vi blir också extra påminda att köra sina individuella rehabiliterings-övningar för de kroppsdelar som är extra sargade. Motivationen är kanske inte på topp att älta de där övningarna nu i slutet på säsongen, men det är nu det är extra viktigt att man har fokus ända in i mål så man inte drar på sig någon onödig överbelastning.

 

***

Vi har spelat en semifinal på bortaplan mot Sävehof där vi hängde med i en halvlek sen var vi inte ens nära och förlorade tillslut väldigt stort. Vi är alla överens om att vi hade en bra taktik, men vi lyckades tyvärr inte med att genomföra den. Jag vet inte vad det beror på om det är respekt, nervositet eller att vi helt enkelt inte va tillräckligt bra just den dagen. Känslan var i alla fall att de verkade vilja vinna lite mer än vad vi ville, det kändes så och det såg nog också ut så för er som såg matchen. Det är inte ok, men det är inte första gången i karriären man presterar under sin nivå och som tur är får vi en ny chans redan på måndag! Oavsett taktik kan man alltid visa energi och inställning att vinna är det absolut viktigaste så det tycker jag vi ska prova på måndag:)

Vi flyttar ur Nacka Bollhall och in i Eriksdalshallen för att vi vill ha fler som kan heja fram oss så se till att vara där senast måndag kl 19.00 för då drar matchen igång!

 

Skuru IK bjuder in till handbollfest. Skuru IK-IK Sävehof måndag den 8 maj

 


Bloggat på sla.se.
Desktop