Angelica Wallén
Följ Angelica Walléns handbollsliv

Mot nya mål och utmaningar

Min handbollsresa fortsätter och nästa destination är Köpenhamn och spel i NFH, Nykøbing Falster HK. Jag har under dagen varit och hälsat på i min blivande klubb samt presenterats inför deras fans och sponsorer.

nfh

Det känns, såklart vemodigt att lämna Skuru och tjejerna efter bara en säsong. Men att spela handboll och vilja bli så bra som möjligt samtidigt som man ska jobba mellan alla träningar, är inte en lätt kombination. Det har gått bra en säsong men jag känner att det är något som saknas och när det här erbjudandet dök upp så kunde jag inte säga nej. Att kunna leva på sin favoritsport är få förunnat och så länge jag har energin och motivationen till att göra det så vill jag ta den chansen.

 

För er som inte har stenkoll på dansk damhandboll så är NFH en förening som för några år sedan kom upp i högsta ligan och började då en satsning mot toppen av serien. Det är en klubb som är lokaliserad en bit söder om Köpenhamn och som har en fantastisk uppbackning av lokalbefolkningen, det är fullsatt varje match vilket såklart skapar en fantastisk stämning!

 

Klubben har jobbat långsiktigt för att nå toppen, och har redan i år lite överraskande tagit sig till final i den danska ligan. En liga som den här säsongen varit mycket mer öppen än tidigare år, mina gamla klubbar Esbjerg och Randers tog sig inte till slutspel vilket de alltid gjort de senaste åren. FCM som var guldfavoriter slogs ut i semifinalen så nu är det två lag från Sjælland som stor i final, vilket är historiskt! NFH slutade på en andraplats i serien och tog sig dessutom till semifinal i EHF-cupen och de kommer också satsa på att spela i Europa till nästa år vilket känns spännande.

 

Klubben går efter att vara kvar i toppen av dansk handboll genom att värva flera intressanta spelare och en ny tränare. Jag kommer ha några svenska lagkompisar i form av systrarna Westberg, Emelie och Johanna. Sen har de också värvat Anna Lagerqvist från Lugi.

 

Men först ska jag såklart ge allt för Skuru i det slutspel som vi är mitt uppe i. Det var en riktigt härlig match mot Sävehof i måndags kväll där vi slet till oss en seger. Skuru har förlorat 25 matcher i rad mot Sävehof så det var på tiden att spräcka den sviten. Till skillnad från första matchen fick vi till vårt försvarsspel och gjorde det tufft för deras skickliga anfallsspelare att komma igenom och när de väl gjorde det så stod ofta vår målvakt i vägen, ett bra seger-recept helt enkeltJ

 

Vår hemmahall är normalt Nacka Bollhall men i förrgår flyttade vi in i Eriksdalshallen för att kunna ge plats åt fler supporters, och vilken uppslutning! När man normalt är van att spela inför 250 personer så skapar det så mycket energi att få spela i en fylld stor hall. Tack för ett fantastiskt stöd utan er hade det inte gått!

 

Samtidigt som vi ska njuta av vår prestation så är det en ny match på lördag nere i Partille som vi ska förbereda oss på i de dagar som är kvar. Det bäst av allt är att vi redan nu vet att vi får spela en match till här i Stockholm och i Eriksdalshallen. Då tycker jag att vi kör på samma recept och jag hoppas att alla ni som var i hallen i måndags kommer igen, vi behöver ert stöd!

 

 


Bloggat på sla.se.
Desktop