Angelica Wallén
Följ Angelica Walléns handbollsliv

Första veckan med nya laget

Idag är det söndag och den första veckan med min nya klubb är slut. Vi började träningen i måndags nere i Nyköping Falster och har kört på måndag till fredag och fick efter det en ledig helg, mycket välbehövligt. Första veckan i en ny klubb är alltid väldigt intensiv, dels fysiskt med alla träningar men också mentalt med allt som är nytt, både nya människor och nya omgivningar. Det har varit ett helt ok upplägg, det har varit jobbigt men överkomligt. Vi har bara tränat fysisk träning, handbollen börjar vi med från och med imorgon bitti.

 

Klubben jag spelar för heter Nykøbing Falster, det ligger ca 1.20h söder om Köpenhamn, där jag, precis som resten av laget kommer att bo. Veckorna kommer se ut så att vi tränar nere i Nyköping måndag och tisdag, sover på hotell där ihop med laget och tränar resten av veckans pass i Köpenhamn. Vi spelar de flesta av våra hemmamatcher i hallen i Nyköping, men då den inte håller måttet för exempelvis CL-matcherna så kommer vi att spela dessa i Næstved, som ligger ca en timme söderut. Så, det var dagens geografi-lektion!:)

 

Jag ska kortfattat förklara hur upplägget har sett ut den här veckan. Vi började måndagen med att springa 5 ggr 1000 m på löparbana och körde ett 2-timmars pass på gymmet på eftermiddagen. Mellan och efter träningarna har vi en sjukgymnast och två massörer som ser till att behandla våra kroppar, att ha så många på plats har jag hittills bara upplevt med landslaget, så det är verkligen en förmån för oss spelare!

Vi startade tisdagen med att springa 6 grr 800 m på banan igen och efter det gick vi in i handbolls-hallen för att kasta lite, för att förbereda axlarna inför nästa veckas handbolls-träningar.

Eftermiddagens pass innehöll ett 40 minuters crossfit-pass efterföljt av ett 40 minuters spinning-pass. I onsdags möttes vi upp på ett crossfit-gym här i Köpenhamn och körde ett 2-timmars pass med inriktning på ben, så som frivändning, knäböj, step-up och baksida lår.

Det var dubbelpass i torsdags igen, men här i Köpenhamn. Första passet var löpning 600 m ggr 8 och eftermiddagspasset var på gymmet med inriktning överkropp.

 

I fredags var det dags att åka ner till Nyköping igen, där löpning stod på schemat, 10 ggr 400 m och på eftermiddagen var det ett gym-pass med explosiv träning, alltså inte så tunga vikter som tidigare under veckan. Efter det var det dags för ett möte med laget där tränaren pratade om hur han vill att vi ska spela försvar. Efter mötet åkte vi ned till torget i Nyköping där klubben arrangerat en 4-dagars festival med en massa musik. Vi var uppe på scenen och presenterades inför den kommande säsongen. Jag var hemma i lägenheten i Köpenhamn strax innan midnatt så det har varit riktigt skönt med en ledig helg!:)

Imorgon strax efter klockan 7 drar vi oss härifrån ner mot Nyköping igen och en ny träningsvecka, som den här gången är en mix av både handboll och fysisk träning.


Bloggat på sla.se.
Desktop