Angelica Wallén
Följ Angelica Walléns handbollsliv

Slut på träningsmatcher och Rødby-Puttgarden 6 ggr på några timmar (!)

Nu har vi äntligen tagit oss igenom försäsongen och de ”riktiga” matcherna som gäller något har redan dragit igång. Pokalturneringen (motsvarande Svenska Cupen i fotboll) drog i gång i onsdags där vi spelade åttondelsfinal mot Ajax Köpenhamn. De har inför denna säsong kommit upp i den högsta ligan, tyvärr såg de inte så starka ut och vi vann en enkel seger med runt 15 bollar. Ajax hemmahall ligger mitt i Köpenhamn och då både jag och Anna Lagerqvist (vi bor grannar) bor centralt så tog vi cykeln till hallen, inte så ofta man kan göra det till en bortamatch;)

 

Under försäsongen har vi varit iväg på några olika träningsläger och spelat totalt 5 träningsmatcher med blandat resultat, precis som det brukar vara i början. Vi har också tagit en massa bilder med vår fotograf Patrick Kirkby, blått och gult spelar vi i och de färgerna tycker jag ju om!

 

Min vardag är full av nya intryck och en massa aktiviteter, gårdagen var extremt full så jag tänkte jag kunde ta er igenom den, då den innehöll det mesta. Vi hämtades upp av systrarna Emelie och Johanna Westberg vid 07.30 och körde ner mot Nykøbing. Först var det taktisk genomgång av Randers som vi ska spela mot på tisdag, med efterföljande handbollsträning på 2 timmar. De som behövde fick behandling efter träning, jag valde akupunktur på mina ömmande vader. Sen körde vi ned till Rødby för att ta färjan över till Puttgarden, en rutt som vi skulle ta 6 ggr de kommande timmarna (!). Scandlines är en av två huvudsponsorer i klubben så därav allt åkande. På de första två turerna spelade vi in lite olika reklamfilmer och snuttar till en musikvideo ombord på båten, vi fick också hänga uppe hos kaptenen och se hur det går till där uppe.

 

 

 

 

Vi hoppade av i Puttgarden och besökte Boardershopen där inspelningarna fortsatte, för att sedan åka en sväng tillbaka till Rødby för att hämta upp våra sponsorer. De kommande fyra vändorna tillbringade vi med dem i VIP-en på båten där det var middag och många olika presentationer och inslag. Vi spelare satt utspridda bland sponsorerna, och det är alltid lika trevlig att lära känna dem som gör det möjligt för oss att ha ett sådant fantastiskt roligt jobb som att spela handboll. Min klubb är väldigt aktiv på sociala medier både på Facebook (NFH) och Instagram (@nfh_liga) så om ni vill ha mer inblick i vad vi gör på dagarna utöver det jag skriver här så gå in och följ dem!

 

 

 

Vi var i hamn i Rødby vid 22-tiden och vid midnatt var jag hemma i lägenheten igen, så det kan man kalla en heldag på jobbet(!)


Bloggat på sla.se.
Desktop