Angelica Wallén
Följ Angelica Walléns handbollsliv

Drömstart på säsongen 4 matcher 4 vinster

Vilken start vi har fått på den här säsongen, vi har spelat 4 matcher och vunnit alla! Först ut var åttondelsfinalen i pokalturneringen som jag skrev om sist. Sen vann vi Super-Cup finaln mot Randers HK, den nya säsongen skjuts i gång med en final mellan förra årets danska mästare och det lag som vann pokalturneringen. Matchen spelades i Roskilde, vi var först ut mot Randers och efter oss spelade Ålborg mot Skjern i herrarnas final. Det känns såklart lite konstigt att spela om en pokal innan ens serien har dragit i gång, med det är en titel som vi tog hem ihop med och en pokal samt 75 000 dk:)

 

Den trejde matchen var liga-premiären av vår serie som i år heter HTHGO-ligaen. Vi mötte Esbjerg borta, ett lag som köpt in riktigt bra spelare inför den här säsongen. Vi spelade riktigt stabilt och ledde större delar av matchen, de kom ikapp på slutet men vi höll tillslut hela vägen och tog med oss 2 poäng hem. 10 dagar innan i en träningsmatch förlorade vi med 11 så vi lärde riktigt mycket från den matchen och gjorde inte om samma misstag. Jag har ju själv spelat i Esbjerg i 3 år så det är alltid speciellt att komma tillbaka dit, de har en hall med riktigt härligt stämning och då är det extra skönt att vinna.

 

Igår var det dags för vår fjärde match och det var mot guld-favoriterna den härsäsongen Odense, som precis som Esbjerg köpt in många profiler till denna säsong. Det var vår första hemmamatch i Nykøbing, jag har ju tidigare bara spelat där som bortalag så det var riktigt härligt att känna publikens stöd i ryggen den här gången. De är riktigt bra på att skapa bra stämning i hallen och det hjälpte oss verkligen den här matchen att hålla ut. Vi ledde även här nästan hela matchen, skapat t.o.m. ett försprång med 7 bollar med en kvart kvar. Men Odense gav aldrig upp men hann inte knapra in allt och vi vann tillslut med ett mål! Så häftigt! Det var helt fantastiskt att spela på vår hemmaplan, och det bästa är att vi kommer få göra det många gånger till den här säsongen:)

 

 

Nästa match är på lördag är borta mot FCM, även den går på danska TV 2 kl 16 för er som har den kanalen. För er som är lite insatta så kan ni själva räkna ut att det är en riktigt hård start vi får, då vi möter de som är tippade att hamna topp 3 i de 3 första omgångarna. Vi har innan pratat om att vi ska hålla modet uppe även om vi förmodligen skulle stå utan poäng efter de tre första omgångarna. Att vi redan samlat på oss fyra poäng är helt otroligt! Vi kör på med vår grej och det verkar ju fungera bra tills vidare!:)

 

 

 

 


Bloggat på sla.se.
Desktop