Angelica Wallén
Följ Angelica Walléns handbollsliv

Landslagsuppehåll och en delad förstaplats

För er som inte är helt insatta i landslagsverksamheten så är det på förhand bestämt ett antal veckor per år som är avsatt åt landslagens verksamhet. Under de veckorna ligger det inte några matcher med spelarnas klubblag och vi är mitt uppe i en sådan vecka nu. Den här gången är det dags för EM-kval matcher och Sverige spelade sin första igår och vann enkelt mot Makedonien och har Färöarna kvar att spela mot nu till helgen, vilket troligtvis kommer blir en enkel seger att plocka hem. Med andra ord en riktigt bra start mot EM i Frankrike 2018!:)

 

Under landslagsveckorna skiljer det sig lite åt vad man gör med sitt klubblag, det beror mycket på hur många av lagets spelare som är iväg med olika landslag. Förr oss är det inte så stor skillnad, vi har tre stycken som är iväg en med Sverige och två med danska landslaget. Vi har tränat på med både handboll och fysisk träning, det passar bra att träna lite mer och hårdare nu när det är flera dagar än vanligt till nästa match. För att få lite variation i handbollsträningen så tränade vi exempelvis igår med København Håndbold, de har flera spelare än oss som är iväg med landslag så de är inte så många kvar. I Danmark händer det då och då att man tränar med andra klubblag trots att man spelar mot varandra i samma liga. Vi mixar aldrig lagen utan man kör med sitt eget lag, bara att vi spelar och tränar mot dem i olika övningar. Lite speciellt tycker jag då det är våra motståndare, men jag förstår tanken då det ger något mer än att träna mot sina egna lagkompisar som vi gör resten av året. Med København Håndbold är det ju extra smidigt med eftersom alla spelare både hos den och hos oss bor i samma stad:)

 

Strax innan landslagsveckan avslutade vi med en seger hemma mot Silkeborg i en match som var väldigt jämn, men där vi tillslut lyckades dras ifrån med några bollar och vann tillslut. Det gör att vi nu delar förstaplatsen i ligan ihop med 5 andra lag. Vi har en kille som heter Søren Knudsen som är med och filmar en del kring oss och den senaste matchen följde han mig som ny spelare i laget och en länk till det videoklippet hittar ni här;


Bloggat på sla.se.
Desktop