Angelica Wallén
Följ Angelica Walléns handbollsliv

Större än så här blir det inte!

I eftermiddag 16.50 drar klubbens största match i historien igång, då vi möter ett av världens bästa klubblag CSM Bucuresti på hemmaplan. Vi spelar i Arena Næstved och vi har fått info om att den i princip är utsåld så våra fans har gjort allt de kunnat för att ge oss bra stöd. Nu är det upp till oss att försöka bjuda upp till kamp!

Vi har förberett oss som vi brukar, genom att träna i en hall i Brøndby (det är här vi brukar träna när vi tränar i Köpenhamn och inte nere i Nykøbing). Det är ett fint område med bra träningsfaciliteter som hör till Team Denmark (liknande motsvarighet till SOK i Sverige). Hit har jag bara 10 minuter så det är en betydligt kortare tur än när vi tränar nere i Nykøbing.

 

I går förmiddag tränade vi i hallen vi skal spela i senare idag i Næstved, som ligger drygt en timme från där jag bor. Det är en del flängande bland olika haller när man spelar i den här klubben, men det funkar fint man ska bara komma in i det:) Taktiskt sett har vi förberett oss som till en vanlig match, skillnaden med CSM Bucurestis lag är att de har minst 2 spelare i världsklass på varje position, så lite svårt att veta var man ska lägga fokus!:)

 

***

Vårt äventyr i Champions Leauge har tills vidare varit en härlig upplevelse. Vi började med att vinna säkert hemma mot Polska Gdynia. Sedan reste vi ned till Ljubljana i Slovenien för att möta Krim, som har många års erfarenhet av att spela CL. Det var en jämn match och tyvärr brände vi några fria chanser på slutet av matchen plus drog på oss en utvisning som gjorde att de tog en smal seger. Det kändes riktigt surt dirket efter matchen för det kändes som vi verkligen hade chansen att ta något poäng där nere. Krim är ett storlag i Europeisk handboll och har gjort många bra resultat genom åren, jag har haft flera nära vänner som spelat där nere men jag har aldrig haft möjligheten att åka ner och hälsa på. Så det blev ett efterlängtat besök, vi hann se lite av staden och efter matchen mötte vi upp med svenska Maria Adler som spelar där nere nu:)

 

 

***

För er som inte har dansk tv så sänds matchen i vanlig ordning på ehftv.com!

 


Bloggat på sla.se.
Desktop