Angelica Wallén
Följ Angelica Walléns handbollsliv

Hektisk slutspurt gav en inbjudan till finrummet

En ledighet har aldrig känts så välkommen som den gör i just denna sekund! Vi spelade vår sista match med klubblaget i söndags, som var avslutningen på en väldigt hektisk period med otroligt många matcher och otroligt många resor. Att spela CL har alltid varit en dröm för mig och jag njuter varje sekund, men det är omöjligt att förbereda sig på hur mycket kraft och energi det tar. Själva matcherna är bara en energi-boost, men det är all taktik, video, resor och nötande som suger ur energi ur kroppen, det fungerar i en period men som jag skrev kommer också den här ledigheten vi har framför oss utan några tävlingsmatcher väl tillpass.

För att sammanfatta seriematcherna som va i november månad så har de gått riktigt bra, vi har vunnit många, men schemat har heller inte varit lika tufft då vi mötte de flesta topplagen i början. ”Topplag” är i årets upplaga av ligan ganska svårdefinierat dock, kika bara hur det ser ut efter 11 omgångar:

 

 

Riktigt jämnt! I år går topp 8 till slutspel så det kommer bli en intressant vår och se vilka som kommer slåss om medaljerna för i dagens läge är det onekligen svårt att tipsa om det. Men det är det som gör det så roligt att spela i denna liga, då det sällan är några lätta matcher.

***

När det gäller CL så har det resultatmässigt gått över allt förväntan. Vi är obesegrade på vår hemmaplan i Næstved, hur sjukt är inte det?! Då har vi ändå tagit emot favoriten till att vinna hela turneringen, CSM Bucharest! Det har varit tre helt magiska matcher i Arena Næstved, och publiken har verkligen hjälpt oss att släppa tyglarna och spela som vi brukar trots att vi spelar mot några av världens bästa spelare. Här kommer några härliga bilder från hemmasegern mot Bucharest, som ändå lägger sig i toppen av min karriärs vinster!

 

 

Bortamatcherna har också varit spännande upplevelser. Vi började borta mot Krim i Ljubljana, sen fick vi stryk mot CSM i Bucharest, men ändå häftigt att uppleva deras hemmaplan där det var ett enormt tryck. Vi avslutade borta mot Polska Gdynia med en seger, dit hade såklart våra fans också rest för att stötta oss. De finns alltid där för oss både med och motgång och de är helt fantastiska, vår Søren Knudsen fångade dessa ögonblick från Gdynia;

 

Med dessa segrar i CL så är vi klara för Main Round som spelas i det nya året, vi kommer hamna i en ny grupp så det blir minst 6 nya matcher, 3 hemma och 3 borta. Då ehfcl ger alla möjlighet att se CL-matcherna gratis på www.ehftv.com, så tycker jag ni ska heja fram oss där i det nya året! Det är 12 lag kvar i turneringen, och vi är ett av dem! Hur coolt är inte det? Heja oss:)


Bloggat på sla.se.
Desktop