Angelica Wallén
Följ Angelica Walléns handbollsliv

Tillbaka till vardagen!

Vi fick en dryg veckas julledigt, alltså gott om tid för oss utlänningar att åka hem och fira jul med familj och vänner. Jag spenderade min vecka hemma hos mamma och pappa i Tibro. I år var hela släkten också där, så härligt att få så många dagar ihop med alla. Vår släkt är väldigt aktiv och det är sällan lugn och ro, vi spelade en massa spel, lekte och tränade också såklart en hel del. Min träning under julledigheten varierade kraftigt, det kunde va allt från att spela handboll med släkten, till ett spinning-pass på julafton till julmusik (skickar ut ett stort tack till STC i Tibro som alltid låter mig träna hos dem när jag är hemma!). För att skapa motivation och energi tycker jag variation är så viktigt när det kommer till träning så jag provar variera mig så mycket som möjligt, när det finns möjlighet till det:)

 

 

Träningen drog igång igen den 27 december och vi rivstartade med ett 3-dagars träningsläger på Lalandia i Rødby, som är ett stort lekland för barnfamiljer med badland och en massa aktiviteter. Vi hann dock bara med att träna, men det behövdes också efter en veckas paus från handbollen. 3 januari väntade en otroligt viktig match borta mot Odense som vi började förbereda oss för under lägret i Rødby. Den är viktigt av så många anledningar, dels poängmässigt för det är otroligt jämnt i den övre halvan av tabellen, dels är Odense det lag som köpt in mest spelare till mest pengar och går stenhårt efter att vinna guld i år och dessutom spelar vår tränares fru i motståndarlaget och han bor i Odense, så vi ville såklart vinna lite extra för hans skull där hemma!;)

 

Vi vann hemma mot dem så de var såklart riktigt revanschsugna och de hade fyllt hallen med publik så det var riktigt härlig inramning. Men de lyckades inte komma upp i nivå och vi vann ganska komfortabelt, vi ledde med 7 ett tag i andra halvlek och matchen slutade 31-28 till oss, härligt! Jag var lite osäker innan matchen, jag visste inte riktigt vilken nivå vi hade i oss då  vi sist spelade match i mitte på november och vi har inte spelat några träningsmatcher sen dess. Vi spelade långt ifrån felfritt, men så otroligt skönt att vi har den nivån i oss att vi kan vinna mot ett av de bästa lagen i ligan utan någon stress. En härligt start på det här året, CL börjar i slutet av januari och tills dess ska vi ha slipat på formen och tajmingen så vi står helt klara att ta emot ryska Rostov!

 

 


Bloggat på sla.se.
Desktop