Angelica Wallén
Följ Angelica Walléns handbollsliv

Häftiga bortamatcher!

Jag är mitt i en intensiv period med många matcher och resor, både här i Danmark och utomlands. Dessutom håller jag på att läsa till en tenta i fysiologi och anatomi, som är en del av en utbildning till personlig tränare som jag håller på att läsa. Jag är medveten om att jag är en tidsoptimist, men ibland undrar jag hur det är möjligt att få ihop allt, ibland går det bra och ibland inte men det brukar alltid lösa sig till slut:)

 

Utbildningen som jag läser är på en privatskola på Frederiksberg här i Köpenhamn. I Danmark har spelarföreningen (fungerar som ett fack för oss handbollsspelare) utarbetat olika koncept med dels arbetslivet (Job4Players) men också med utbildningar (Study4Players). Jag har i detta fall använt mig av Study4Players, som då har ett samarbete med den skola jag läser vid. Vilket innebär att jag har möjlighet att anpassa studierna helt efter min handboll, annars hade det aldrig fungerat att kombinera. Ett riktigt bra initiativ och Job4Players fungerer på liknande premisser, det har jag hittills inte använt mig av, men där riktar man sig istället mot arbetsmarknaden och har en hel del samarbetspartners. Vad jag vet är detta inget som finns i Sverige, inte för handbollsspelare i alla fall, men jag tycker det är ett utmärkt sätt att få något att göra vid sidan av handbollen och som gör det enklare att slussas in i arbetslivet den dag man väljer att sluta spela.

 

***

 

Som jag nämnde har vi flängt runt en hel del de senaste veckorna. Våra bortamatcher i CL har varit på Ungers och Rysk mark, närmare bestämt i Györ och i Rostov. Det var matcher som ingen förväntade vi skulle vinna och vi förlorade också båda två, tråkigt såklart, men det var fantastisk inramning och bra matcher så det tar vi med oss resten av säsongen. Den klart häftigaste matchen var i Györ, laget som vann CL förra året. Klubbens huvudsponsor Audi har både satt in Audi-säten på avbytarbänken och namngett arenan som rymmer 5500 och som såklart va fullsatt. Omöjligt att beskriva stämningen, gör ett försök genom att bifoga bilder och klipp, men det är helt klart den häftigaste bortamatchen jag spelat med ett klubblag!

 

 

Den danska ligan rullar också på, vi har tagit några riktigt övertygande och stabila segrar på hemmaplan mot topp-lag. Både mot Esbjerg och FCM har vi varit uppe på 10-målsledningar. Vi har 2 matcher kvar och de är mot lag i den nedre delen av tabellen så tar vi full poäng så har vi en liten chans att nå 4:e platsen, som är så viktigt både i förhållande till slutspelet men också Europacup-spel nästa säsong.

***

På lördag tar vi emot Györ på vår andra hemmaplan i Næstved Arena. Det är den nästa sista matchen i main-round och vi har fortfarande en ganska stor chans att ta ss vidare till nästa steg som är kvartsfinal. Helt sjukt overkligt att vi har chans att va bland de 8 bästa lagen i Europa(!). Györ ska på pappret vara omöjliga för oss att rubba, men större mirakel ha skett så vi tror såklart på det! Ni kan se matchen på ehftv.com kl 13.30 på lördag, så får vi se hur det går:)

 


Bloggat på sla.se.
Desktop