Angelica Wallén
Följ Angelica Walléns handbollsliv

Vinst och vi är i CL-kvartsfinal!

I höstas skrev jag ett inlägg om att vi tagit oss in i finrummet i CL, till main round och därmed bland de sista 12 lagen som är kvar i den finaste turneringen som finns. Imorgon har vi chansen att ta oss vidare till en kvartsfinal och därmed bland de 8 bästa i turneringen, jag vet inte ens vad jag ska kalla det rummet? Grymt, overkligt och spännande är det i alla fall!

 

Att få spela CL, har som jag tidigare beskrivit varit en milstolpe i min karriär, något som jag innan denna säsong inte fått prova på. När jag haft ett mål under en lång tid, något jag kämpat för och som i detta fall heller inte vetat om det ens skulle va möjligt att hinna med innan min karriär tog slut, så finns det en risk. En risk som innebär att man målar upp en bild av att något är så fantastiskt häftigt och stort att när man väl är där tänkte, ok var det bara det? Men så har inte fallet varit med att få spela CL, det har varit både större och häftigare än jag föreställt mig. Kanske på grund av att vi presterat bättre än vi räknat med, kanske på grund av att vår tillfälliga hemma-arena i Næstved varit i princip slutsåld varje gång, det spelar egentligen ingen roll varför det blivit som det blivit det viktigaste är att det varit en så rolig upplevelse och erfarenhet som jag tar med mig.

 

Oavsett hur det går imorgon borta mot FC Midtjylland så kommer jag och laget kunna ta med oss så mycket från våra matcher i CL. Dels har vi fått många extra matcher att nöta spel, samarbeten och varianter men också fått ta oss igenom och komma ur motgångar, det blir naturligt att det blir fler förluster när vi möter världens bästa klubblag gång på gång. Men vi tar också med oss många saker vi gjort bra, i matcher vi förlorat tar vi med oss sekvenser, det kan vara dueller man vinner mot några av världens bästa spelare, funkar det mot dem så ska det funka mot alla! Mer naturligt är det att ta med sig sekvenser från matcher som vi vunnit och spelat riktigt bra, segern hemma mot Bukarest var barriär-brytande på många sätt, men framförallt att vi insåg att lag med superstjärnor också är mänskliga och att respekt är ömsesidigt.

 

 

Vi ska njuta imorgon, njuta av att vi har avgörandet i våra egna händer, vid vinst så är vi vidare i kvartsfinal! Senaste CL-matchen mot dem spelade vi oavgjort och kort därefter möttes vi i ligan på hemmaplan där vi vann en överlägsen seger. Faran efter att ha vunnit så övertygande mot dem är att man blir lite bekväm och tänker att ”vi gör bara som senast”. Men den fällan ska vi inte gå i, vi har förberett oss bra och formen känns bra, nedan kan ni se ett klip från vår träning i förmiddags (som alltid från vår Søren Knudsen: http://soren-knudsen.dk/wp1/)  där vi gick igenom de sista detaljerna;

 

 

Matchen sänds i vanlig ordning på ehftv.com för er där hemma i Sverige och den börjar först kl 19.00 så perfekt innan mello-finalen;)

 

Hejja på oss!! Op og stå for NFH!

 

 


Bloggat på sla.se.
Desktop