Angelica Wallén
Följ Angelica Walléns handbollsliv

Ny säsong, i samma land och klubb(!)

Jag är tillbaka i Köpenhamn efter en veckas hårdträning med klubben, och ja, för en gång skull är det precis samma klubb som förra säsongen för min del. Eftersom mina två senaste klubbadresser endast varat i ett år så har det medfört en del flyttande samt acklimatisering till nya miljöer och nya människor. Så var inte fallet i år, och det har varit rätt skönt att slippa allt det där, eftersom jag trivs så himla bra här:)

Min semester den här sommaren har jag enligt mig själv spenderat på ett ultimat sätt:) Jag började några dagar i Alicante i Spanien tillsammans med min systers familj som har ett hus där nede. Vi flög sedan till midsommarfirande på traditionellt vis med hela tjocka släkten, det är enda gången på året som vi samlas allihopa (med undantag från en kusin som skulle föda det här året). Jag älskar min släkt och familj och att få hänga med dem i 4 hela dagar, alla på en gång är så himla lyxigt!

 

Efter midsommar flög jag med en kompis till LA, där vi hyrde en bil och gjorde LA, San Diego samt Las Vegas. Det är en resa jag drömt om att få göra och den blev ännu bättre än jag drömt om, en helt fantastisk resa med många härliga upplevelser och nya möten med människor jag aldrig hade förväntat att möta. Att möta nya människor och lära av dem och deras kulturer är för mig en av de roligaste sakerna man kan göra, och jag har fått nya vänner för livet. Om ni vill kolla in bilder från min semester så kika in på min Instagram angelicawallen, för har inte tänkte fylla ut detta inlägg med det.

 

Efter USA spenderade jag drygt en vecka uppe hos min syster på deras Bed & Breakfast, som nu hade öppet för fullt och det är så imponerande att se att hon driver det själv och sköter allt så felfritt. De har inrett ett crossfit gym uppe i deras lada vilket gör att jag har perfekta förutsättningar att förbereda mig inför försäsong-starten med klubben. Under sommaren har de också haft en yoga-klass varje onsdag från kl 7 på morgonen, den ville jag såklart också testa!

 

Sista veckan var jag hos mamma och pappa i Tibro. Det var, såklart också där fantastiskt väder så vi badade mycket, både i Djäknesundet och i Örlen. Träningsmöjligheterna är för mig också där helt ultimata, både med spåren i Rankås och löparbanorna på IP. Jag provade också, för första gången på att paddla Drakbåt med ett härligt gäng nede vid Örlen, det var skoj att testa något helt nytt:)

***

Den första veckan borta i Danmark har varit hårt och intensiv. Vi började med att ha tester i 3 dagar, där vi testade både  styrka och löpning men också några mer handbolls-relevanta tester i form av fotarbete i forsvars- och anfallssituationer. Det var några forskare på besök i Köpenhamn från Österrike och Danmark och som håller på att utveckla mer handbollsr-elevanta tester. Varje utespelare testades i 22 minuter med korta pauser. Vi hade en mask som vi andades i, samt en väst med en mätare i som mätte allt möjligt. Då och då i vilan tog de också blodprov för att analysera olika värden. Rörelserna bestod av olika försvarsjobb, där man skulle jobba i olika riktningar och ibland avsluta med en sprint upp till mitten.

 

Anfallsövningarna innehöll fotarbete men här använda vi också en handboll genom olika passningar och ibland också hoppskott samt en sprint tillbaka till mittlinjen. Det var dessa forskare som utvecklade Yo-yo testet för många år siden och de vill nu komplettera det tester med handbolls-lika rörelser. Det är ett spännande projekt och jag har aldrig i min karriär gjort tester som är så likt en handbollsmatch, fast betydligt mer ansträngande då man också ska andas i en masken. Men kul att det görs forskning på det och hoppas det leder till något gott!

 

Utöver tester har vi också spelat handboll. Två gånget har vi tränat mot/spelat mot det Japanska landslaget som är på träningsläger i Danmark. Det har varit otroligt utvecklande att träna mot dem, speciellt i kontrings-övningarna då de är otroligt snabba upp i banan. Men också försvarsträningen har varit mycket utvecklande, för de är så bra på att släppa vidare bollen när man provar låsa dem så det gäller att jobba med sitt fotarbete och tajmingen. Vi är generellt starkare än dem, men inte i närheten av deras snabba fotarbete!

Vi kommer få se och lära mer av dessa spelare för imorgon (måndag) flyger vi nämligen till Tokyo där vi ska vara på träningsläger i 10 dagar, så se fram emot en uppdatering här på bloggen när jag är tillbaka:)

 

 


Bloggat på sla.se.
Desktop