Angelica Wallén
Följ Angelica Walléns handbollsliv

5 vinster av 5 möjliga!

I dagarna drar elitserien igång hemma i Sverige, men här i Danmark har vi varit igång ett tag. Vi har hunnit med 5 tävlingsmatcher, 4 stycken i serien och 1 pokalmatch och hittills har vi inte provat på att förlora(!). Jag är väldigt stolt och lite överraskad över hur vi som lag presterat, speciellt utefter de presetationer vi levererat under försäsongen som varit ganska svajiga.

Vår försäsong har bestått av en del resande och en del matcher, vi har också tränat mot Angolas och Japans landslag. Det har varit otroligt utvecklande att det just varit dessa två landslag för deras spelstilar skiljer sig som natt och dag. Det japanska landslaget med deras snabba fötter och snabba spel jämfört med det angolanska spelet som präglas av lite långsammare spel men med tjejer som är otroligt stora, starka och explosiva. Att spela mot alla dessa typer av spelare gör att vi behöver utveckla oss i spelets alla faser för att kunna möta de olika speltyperna. Det har varit otroligt utvecklande och spännande, jag menar det är oftast i landslagssammanhang man får den möjligheten inte med sitt eget klubblag.

 

Baksidan av det är att vi inte haft samma mängd träningar att nöta vårt eget spel, speciellt för att lära och få in de nya spelarna. Det kommer av sig självt efter en tid, men vi har kunnat märka att de såklart inte fått så mycket tid att spela in sig och prova på alla våra spel och kombinationer. Mest därför jag har blivit så positivt överraskad över våra lagprestationer de första fem matcherna. Man kan se att de nya inte är helt inspelade, men vi har ändå lyckats hålla ihop som ett lag och bära upp varandra och hålla en relativt hög lägstanivå. Det har också varit väldigt viktigt för oss att vår nya målvakt Sakura Hauge har kommit in och kompletterat vår målvakt från förra året på ett bra sätt. De har två helt olika målvaktsstilar som gör att de två kompletterar varandra på ett viktigt sätt!

 

De två matcherna vi har spelat i vår fantastiska Power Arena har vi vunnit med hela 34-13 samt 29-12(!) Det har visserligen varit mot lag som troligtvis kommer befinna sig i nedre delen av tabellen, men att bevara koncentrationen och energin i 60 minuter är helt och håller våra fans förtjänst. Det har varit helt fantastiskt att få spela inför vår hemmapublik igen och trots att jag spelat så många matcher i mitt liv så får jag alltid lite fjärilar i magen och extra energi på våra hemmamatcher:)

Vi har snittat två matcher per vecka nu i början av säsongen, så tempot är intensivt och högt så det gäller att lägga upp sin träning på ett bra sätt för att hela tiden känna sig fräsch. Imorgon kväll (fredag) har vi en riktigt svårt bortamatch mot Silkeborg så det är risk att vår fina segersvit bryts, men vi och jag ska göra allt vi kan för att den ska bevaras intakt:) Måndag kväll väntar Herning Ikast på bortaplan och den sänds på danska tv2sport för er som vill (och kan) heja på!:)

Så länge kan ni njuta av några fina mål från vår senaste hemmamatch;

 


Bloggat på sla.se.
Desktop