Datorspel med Alexander Milton
Etikett. Don’t Starve Together

Mina bästa resespel

IndieiOSKulturLinuxMacMusikNintendoPCPlayStationRetro

Tja! Allt väl? Svara inte på det – jag kan inte höra dig.

Det är semestertider! Det betyder att man A) tar det skitlugnt på terrassen eller B) stressar som ett djur över att semestern snart är slut och förmodligen C) att man reser någonstans, tåget hem till föräldrarna, husbilen till kusten, landsväg till helvetet, du fattar konceptet.

I det sistnämnda fallet (C, för dig som redan glömt) är det gött att kunna distrahera sig lite, till exempel med ett spel. Handhållna konsoler och laptops blir plötsligt oerhört uppskattade. Här är några spel jag gärna lirar på tåg och buss, just för att deras format tillåter det i någon mån!

Don’t Starve
Spelas lika väl på PS Vitan som laptopen, ett smidigt, minimalistiskt och spännande överlevnadsspel som är riktigt svårt att få nog av! Samla, jaga och bygg ditt liv i vildmarken. Håll dig varm, se upp för mörkret, svält inte.

Crypt of the Necrodancer
Rytmbaserad rogue-like dungeon crawler. Kortfattat: dansa dig igenom grottor och skogar i takt till (den löjligt bra) musiken för att besegra monster och rädda inspärrade karaktärer. Banorna är korta och snabba och ställer högre krav på dina hörlurar än ditt engagemang.

1

Shadowrun Returns
Ett riktigt stämningsfullt taktiskt rollspel. I och med att det är turordningsbaserat kan du gott ta din tid att fatta beslut medan biljettkontrollanten brölar åt dig att visa färdbevis. Jag skall precis sätta tänderna i den första expansionen, Dragonfall!

Hearthstone
Blizzards numera ökända kortspel. Perfekt för såväl entusiasten som de som är helt nya inför kortspelsgenren. Observera att du behöver en internetuppkoppling för att kunna spela online mot andra spelare!

2

FTL: Faster Than Light
Denna brukar jag tjöta om titt som tätt. Riktigt skönt rymdstrategispel. Utforska, strid och samla resurser för att uppgradera ditt rymdskepp och så småningom ingå i en fet bossfight. Spelet kan pausas när som helst för att ge dig lite överblick eller tillåta för precisionstiming.

Delver
Mys-minimalistisk dungeon crawler. Smyg runt i slumpmässigt genererade grottor och labyrinter i detta stämningfulla äventyrsspel. Det är svårt att ta spelet på för stort allvar, med korta ronder och oerhört gulliga estetik. Det skapar en lättsam spelupplevelse som gärna upprepas!  3Det får låta avrunda min sommarlista. Hoppas nu att du får en fortsatt skön sommar med mycket <det väder du föredrar> och adekvata mängder <dryck du uppskattar>.Fred och kärlek! <3

Adventsönskelistan – 1:a advent

LinuxMacPCPlayStationXbox

Glad första advent! Julen närmar sig nu i stadig takt och precis som i alla vår vi kan minnas ska våra materialistiska behov tillfredsställas. Vet du inte vad du vill önska dig i julklapp? Håll till godo! Jag och jultomten har haft en allvarlig diskussion om vad det är som gäller att anteckna inför det traditionella skorstensinbrottet. Här kommer den första av fyra delar i den essentiella önskelistan enligt undertecknad!

 

Far Cry 4

Jag gillade Far Cry 3 skarpt, men beklagar mig ännu över den obskyra och svårtolkade storyn. Trots det, och en liten näve andra skavanker, var Far Cry 3 ett väldigt roligt och spännande spel. Det fanns mängder av aktiviteter att göra, levande varelser att spränga, fordon att demolera och områden att utforska. Spelet höll dig på tårna från början till slut. Just därför hamnar även Far Cry 4 på min önskelista 2014. Kom bara ihåg att respektera åldersgränsen på 18 år!

FC4ScreenShot_15_165481

 

The Vanishing of Ethan Carter

En pojke försvinner under mystiska omständigheter i Red Creek Valley och du, Paul Prospero, har fått uppdraget att undersöka fallet. Spelet drivs av storyn och handlar i största allmänhet om att utforska den till synes underbart vackra spelvärlden och lösa gåtor en efter en. Jag tror att The Vanishing of Ethan Carter kan vara ett väldigt inlevelserikt och minnesvärt spel som man gärna spelar både ensam med hörlurar i ett mörkt rum såväl som i soffan med sina vänner. Den skall med på listan!

TVoEC_World

 

Don’t Starve

Här snackar vi skräckinjagande mysfaktor. Don’t Starve är underbart designat med enkla kontroller och spelmekaniker som grenar ut sig ju längre man spelar och ju svårare det blir. Det är i grund och botten ett överlevnadsspel i en värld fylld av fantastiska varelser och hänsynslösa demoner. Samla pinnar, stenar, gräs och allt du kan hitta för att bygga verktyg, utrustning och maskiner. Samla bär, odla grönsaker, fiska och jaga för att hålla dig mätt och bygg en eld för att hålla dig varm och trygg i nattens kompletta mörker. Överlev från dag till dag och lås så småningom upp nya karaktärer. Men det roliga slutar inte där! När du väl känner att du bemästrat spelet kan ditt självförtroende krossas ännu en gång av expansionen Reign of Giants som, till din förtjusning, gör i stort sett allt med spelet ännu lite svårare (och intressantare!). Det kommer även att släppas ännu mer material som introducerar ett multiplayer-läge, Don’t Starve Together, där du och dina vänner kan samlas för att frysa, gråta och svälta ihjäl – tillsammans! Helt enkelt en given kandidat på önskelistan.

DS_03_0-627x353

 

Det var allt för denna advent! Kika in igen om exakt en vecka för fler, hårda julklappstips. Ha nu en fortsatt underbar första advent <3

 

Läs även:
Adventsönskelistan – 2:a advent
Adventsönskelistan – 3:a advent
Adventsönskelistan – 4:e advent


Bloggat på sla.se.
Desktop