Datorspel med Alexander Milton
Etikett. Dragonfall

Mina bästa resespel

IndieiOSKulturLinuxMacMusikNintendoPCPlayStationRetro

Tja! Allt väl? Svara inte på det – jag kan inte höra dig.

Det är semestertider! Det betyder att man A) tar det skitlugnt på terrassen eller B) stressar som ett djur över att semestern snart är slut och förmodligen C) att man reser någonstans, tåget hem till föräldrarna, husbilen till kusten, landsväg till helvetet, du fattar konceptet.

I det sistnämnda fallet (C, för dig som redan glömt) är det gött att kunna distrahera sig lite, till exempel med ett spel. Handhållna konsoler och laptops blir plötsligt oerhört uppskattade. Här är några spel jag gärna lirar på tåg och buss, just för att deras format tillåter det i någon mån!

Don’t Starve
Spelas lika väl på PS Vitan som laptopen, ett smidigt, minimalistiskt och spännande överlevnadsspel som är riktigt svårt att få nog av! Samla, jaga och bygg ditt liv i vildmarken. Håll dig varm, se upp för mörkret, svält inte.

Crypt of the Necrodancer
Rytmbaserad rogue-like dungeon crawler. Kortfattat: dansa dig igenom grottor och skogar i takt till (den löjligt bra) musiken för att besegra monster och rädda inspärrade karaktärer. Banorna är korta och snabba och ställer högre krav på dina hörlurar än ditt engagemang.

1

Shadowrun Returns
Ett riktigt stämningsfullt taktiskt rollspel. I och med att det är turordningsbaserat kan du gott ta din tid att fatta beslut medan biljettkontrollanten brölar åt dig att visa färdbevis. Jag skall precis sätta tänderna i den första expansionen, Dragonfall!

Hearthstone
Blizzards numera ökända kortspel. Perfekt för såväl entusiasten som de som är helt nya inför kortspelsgenren. Observera att du behöver en internetuppkoppling för att kunna spela online mot andra spelare!

2

FTL: Faster Than Light
Denna brukar jag tjöta om titt som tätt. Riktigt skönt rymdstrategispel. Utforska, strid och samla resurser för att uppgradera ditt rymdskepp och så småningom ingå i en fet bossfight. Spelet kan pausas när som helst för att ge dig lite överblick eller tillåta för precisionstiming.

Delver
Mys-minimalistisk dungeon crawler. Smyg runt i slumpmässigt genererade grottor och labyrinter i detta stämningfulla äventyrsspel. Det är svårt att ta spelet på för stort allvar, med korta ronder och oerhört gulliga estetik. Det skapar en lättsam spelupplevelse som gärna upprepas!  3Det får låta avrunda min sommarlista. Hoppas nu att du får en fortsatt skön sommar med mycket <det väder du föredrar> och adekvata mängder <dryck du uppskattar>.Fred och kärlek! <3

När spel blir för stora för sitt eget bästa

Här sitter jag nu, med några minuter av ledig tid på mina händer, och vill spela lite spel.

Jag plockar upp Destiny, det var ju trots allt ett tag sedan, och petar ned skivan i min PlayStation 4. Nope, här ska det uppdateras. Det räknade jag ju förvisso med. Ska det vara stort så ska det åtminstone funka ordentligt, och då gäller det även att patcha och uppdatera ordentligt!

 

7GB.
Sju gigabyte?!
Vad i hela härlighetens namn är det som är så stort?

 

Right-o. Ingen fara. Jag kan alltid lira lite på min karaktär i Grand Theft Auto: V Online på datorn, det vet jag garanterat är uppdaterat och redo att köra.
Jag startar GTA och känner genast friheten som bara Los Santos kan servera. Jag kan göra vad jag vill. Vad vill jag göra? Jag vill ta mig till flygplatsen och glida runt lite.
Men om jag ska vara helt ärlig har jag ingen lust att köra bil eller klunsa runt i trafiken. Jag vill bara dit. Lugna puckar! Jag tar en taxi såklart.

Så sitter jag här, fortfarande helt passiv, och tittar på när min lilla virtuella gangster sniglar sig genom stan. Jahopp, hur lång tid ska det här ta? Jäklar vilken stor värld vi lever i, så att säga.
Men jag ville ju spela spel…

 

Right. Alt-tab, tillbaks till skrivbordet. Steam! Vad har du att erbjuda mig för kul?
70% rea på Shadowrun: Dragonfall?!

TAGET.

Aw yiss, dags att återvända till förra sommarens häftigaste speluniversum. I can’t wait!

 

Fast… Det måste jag visst ändå. Spelet ska ju laddas hem och installeras, och nu konkurrerar dessutom bandbredden med Destiny

 

Så nu sitter jag här, medan mina maskiner äter min ström och spelar mina spel åt mig, och leker med min katt.


Bloggat på sla.se.
Desktop