Datorspel med Alexander Milton
Etikett. Entreprenör

En veckas utbildning i Stockholm

På söndag piper jag i vanlig ordning upp till hufvudstaden för upptåg och dumheter. Denna gång blir jag borta en hel vecka.

What’s the occasion?
Mostly Harmless Games är ett av de tio bolag som valts ut till Tillväxtverkets Startup Sweden – Boot Camp där unga bolag får chansen att lära sig om affärsutveckling, att driva företag, pitcha samt bredda sina kontaktnät. Det ska, givetvis, bli oerhört kul, såklart.

Stod det inte något om det här i tidningen häromdagen?
Kanske, men då har du läst fel tidning! Skövde Nyheter (den där jag inte bloggar) skrev förra månaden om satsningen och poängterade hur coolt det är att sex av tio bolag alla är från samma inkubator. Och visst är det coolt! Det säger nog till och med en del om hur vi jobbar.

Vad blir resultatet av allt detta?
Förhoppningsvis återvänder jag till schlätta med många nya lärdomar och ett antal nya kontakter inom branschen som, när allt kombineras, stärker vår lilla studio och leder oss ytterligare några små kliv närmare fullkomligt världsherravälde. Kort sagt ser jag mycket fram emot hela äventyret!

Borde du blogga efter midnatt om du ska vara alert till i helgen?
Nej, det vet du mycket väl att jag inte borde. God natt!

Svårt att se dum ut i kostym

Torsdagen den 18 juni avslutades det tio veckor långa programmet Framtidén som jag och mina goda kollega och vän Victor deltagit i.

På eftermiddagen fick vi möjligheten att pitcha vår affärsidé (det vill säga vår studio, Mostly Harmless Games) inför Gothia Science Park, Drivhuset, Almi och Inkubatorn.

pitchdag2

pitchdag1

Kolla vad snygga vi är! Notera gaffeltrucken på våra t-shirts i äkta Gudfader-anda. Vi fick en massa skön kritik från deltagarna och tips på hur vi bättre kunde presentera vår affärsidé i framtiden.

Läs gärna Karin Pestats artikel om dagen på GSP:s hemsida!

Affärsutveckling med Framtidén

Framtidén. Så kallas programmet framtaget av Gothia Science Park med syftet att lära intresserade innovatörer om affärsutveckling och entreprenörskap.

Det aningen krystade namnet åsido är projektet ett extremt värdefullt och intressant påhitt. Hela arrangemanget realiseras i form av tio workshops/träffar om ca tre timmar vardera i lokalen GSP Makerspace (här i Skövde då alltså). Där ses man för att lära sig saker som att exempelvis intervjua en konsumentbas, isolera problem, utveckla tillfredsställande lösningar, lansera och pitcha olika idéer och koncept.

Allt detta är häftigt och bra, inte minst om man önskar kasta in en sko innanför spelbranschens gnisslande portar. Just därför är jag väldigt glad över att ha fått en plats i detta program, tillsammans med färre än 20 andra, kreativa och drivande individer.

Vårt första tillfälle ägde rum i fredags, då vi bland annat fick i uppgift att försöka definiera en okänd med människas personlighet baserat på en fyraminutersintervju om slumpmässig semesterresa de upplevt. Abstrakt och roligt. Jag ser fram emot de nästkommande veckorna och alla lärdomar de kommer att innebära!


Bloggat på sla.se.
Desktop