Datorspel med Alexander Milton
Etikett. Intervju

Intervju med Gothia Science Park

Hej på dig! Du undrar säkert varför jag inte skrivit på så länge, och tänker att den där Alex, han har nog mycket för sig just nu. Men icke! Han dricker öl och är lat och har ingen ursäkt att inte blogga.

Så här kommer en liten försoning. Jag vill nämligen dela med mig av en liten intervju jag och mitt förband av spelutvecklare deltagit i med Gothia Science Park.

Laura Bularca, en av de ansvariga bakom Microsoft Game Camp, gillade vårt spel Funklift så pass att hon hörde av sig till oss. Resultatet blev en ganska så nätt sammanfattning av både spelet i sig samt våra egna ambitioner kring projektet. Om något av detta intresserar dig är du varmt välkommen till hennes blogg för att läsa hela intervjun!

I övrigt går vårt spelprojekt stadigt framåt och vi har goda förhoppningar på att kunna leverera lite spännande nyheter inom en snar framtid…

Tills vidare, ha en fortsatt skön sommar!

Affärsutveckling med Framtidén

Framtidén. Så kallas programmet framtaget av Gothia Science Park med syftet att lära intresserade innovatörer om affärsutveckling och entreprenörskap.

Det aningen krystade namnet åsido är projektet ett extremt värdefullt och intressant påhitt. Hela arrangemanget realiseras i form av tio workshops/träffar om ca tre timmar vardera i lokalen GSP Makerspace (här i Skövde då alltså). Där ses man för att lära sig saker som att exempelvis intervjua en konsumentbas, isolera problem, utveckla tillfredsställande lösningar, lansera och pitcha olika idéer och koncept.

Allt detta är häftigt och bra, inte minst om man önskar kasta in en sko innanför spelbranschens gnisslande portar. Just därför är jag väldigt glad över att ha fått en plats i detta program, tillsammans med färre än 20 andra, kreativa och drivande individer.

Vårt första tillfälle ägde rum i fredags, då vi bland annat fick i uppgift att försöka definiera en okänd med människas personlighet baserat på en fyraminutersintervju om slumpmässig semesterresa de upplevt. Abstrakt och roligt. Jag ser fram emot de nästkommande veckorna och alla lärdomar de kommer att innebära!


Bloggat på sla.se.
Desktop