Datorspel med Alexander Milton
Etikett. Nyhet

Oculus Rift presenterades just

Jag är ingen nyhetsreporter av något slag, inte här i min blogg i varje fall. Men det här är ganska stora nyheter för mig som både spelutvecklare och definitivt som entusiast av spelteknik och virtuell verklighet.

Oculus Rift är ett headset som monteras likt en headcrab (googla det) på ditt huvud för att placera hörlurar över dina öron samt en liten skärm framför vardera av dina ögon för att simulera djupseende i virtuella miljöer. I praktiken försöka skapa känslan av att befinna sig i miljön man spelar i.

För några minuter sedan avslutade Oculus sin live-stream på Twitch där de presenterade den färdiga Oculus Rift Virtual Reality Gaming Headset-modellen.

CHOm7BwUAAAKfpQ

Betydligt elegantare än utvecklarmodellerna, jag har provat dem båda, och till synes både lättare och smidigare att använda.

I och med annonseringen visades ett gäng spel med Oculus Rift-stöd som befinner sig i utveckling just nu. Bland annat EVE: Valkyrie från skaparna av EVE: Online och Dust 514. Det mesta såg rätt häftigt ut medan andra spel såg gravt malplacerade och irrelevant ut i kontext.

CHPDTODUgAAvCqS

Titta så glad man blir av att hålla i den. Hans ögon skriker ”jag kan inte fatta hur många miljoner vi pröjsat för att ge nördar en lite verkligare gräsklipparsimulator”. Men det var det värt.

Oculus annonserade även ut ett par häftiga whatever-they-are-handkontroller. Handkontrollerna kan likt headsetet spåras spatialt av den medföljande sensorn för att göra generella virtual reality-prylar. Typ leka skjutspel eller rejsa räserbil, I don’t know. De ser coola ut. Går säkert sönder skitlätt också.

CHPMg7lVIAAaYc8

Och så vidare. I samband med annonseringen trollade Oculus fram en ovanligt färgglad flagga ur bakfickan när de till annonserade ett oförutsett partnerskap med Microsoft och Xbox. Med varje såld Oculus ingår även en Xbox One-handkontroll.

Phil Spencer fick även gå upp på scenen och dansa lite för publiken till rytmerna av Windows 10:s annalkande släpp och sedvanligt predikande om Xbox som en trevlig och köpbar konsol. Jag tolkade det dock som att Xbox One och Oculus Rift har ungefär inget alls med varandra att göra…

tridef_skyrim_ultra_lake_geo

Till sist kan jag meddela att Oculus planerar att investera tio miljoner amerikanska gröna i indieutvecklare som arbetar mot deras plattform. Några ytterligare detaljer av det uppfattade jag dock inte, så jag har ingen idé om hur jag får en del av den kakan…

Mer info om Oculus Rift kommer att presenteras under Electronic Entertainment Expo (E3) den 16 – 18 juni!

Grand Theft Auto V i första person

Det ser mycket väl ut som att det senaste spelet i GTA-serien, Grand Theft Auto V, får ett förstapersonsläge när det släpps igen till dagens konsolgeneration, Playstation 4 och Xbox One!

Spelaren ska kunna trycka på en knapp för att skifta mellan tredje person (kameravinkel över axeln) och första person (så att du ser precis vad din karaktär ser).

I denna trailer visar utvecklarna på Rockstar hur förstapersonläget kommer att kunna se ut:

Utöver detta kommer givetvis att grafiken hottas upp några våningar till de nya konsolerna och serverkapaciteten i online-läget ska troligtvis öka från 16 till 30 spelare. Rockstar lovar även åter igen att ett ”heists”-läge där spelare tillsammans ska kunna planera och utföra organiserade stötar mot diverse banker, juvelerare och företag är på väg inom en snar framtid. Notera att spelet släpptes till Xbox 360 och Playstation 3 för 14 månader sedan!

Jag ser fram emot att dyka tillbaks i Los Santos och ”se vad de gjort med stället”. Jag är en sucker för spel med öppna världar och hoppas verkligen att alla planerade tillägg är lika bra och existerande som utlovat.

Grand Theft Auto V släpps till Playstation 4 och Xbox One den 18 november och till PC den 27 januari nästa år!

Vilket är ditt favoritspel i Grand Theft Auto-serien?
Tryck på ”kommentera” längst upp i inlägget!


Bloggat på sla.se.
Desktop