Max Friberg
Max Friberg – hockeyspelare i Frölunda

Jakten på guld i CHL

När jag innan skrev att Frölunda alltid vill vara med och slåss om guldet så menade jag egentligen gulden. Att vinna både SM-guldet och CHL-guldet. För er som inte känner till CHL så är det en förkortning för Champions Hockey League och spelas mellan alla de bästa lagen i hela Europa. Frölunda är regerande mästare och målsättningen är att vi ska lyckas med samma bedrift i år igen. 

 

Vi har lottats i en grupp med Österrikes genom tiderna mest framgångsrika lag, Klagenfurt, Zürich från Schweiz och GAP från de franska alperna. 

 

Efter en lyckad första helg på hemmaplan då vi efter lite om och men lyckades besegra både Zürich och Klagenfurt var vi nu förra veckan på en liten eurotrip nere i Europa för att möta samma två lag.

 

Resan börjar onsdag morgon nere på vårt högkvarter som kallas Campus, här bedrivs all träning förutom på matchdagar. Just denna morgon genomför vi ”bara” ett fyspass, som vanligt under ledning av  fystränare Perra Edlund. Våran hockeyutrustning har dagen innan körts ner till Klagenfurt av våra materialförvaltare Håkan och Vargen! Efter en liten svettning käkar vi lunch och tar bussen ut till Landvetter. Dagen till ära har våra utprovade lagkavajer och skjortor kommit till Campus och alla snidar snabbt om till en snyggare utstyrsel. Några timmar senare efter mellanlandning i Wien landar vi i ett 30-gradigt Klagenfurt, väldigt varmt i skjorta och kavaj!!! Fint beläget i södra Österrike med höga bergstoppar och vackra insjöar i området. Dagen avslutas med middag och en kort promenad för att få ut resan ur benen.
Matchdag! Stadthalle heter ishallen och vi kör ett kort men intensivt ispass på morgonen. Tempot är högt och passen sitter på bladet, vi är redo för kvällens drabbning. Gemensam lunch och lite vila senare så ger vi oss tillbaka till ishallen igen, värmen har hållit i sig och med 5000 supportrar i hallen blir isen snabbt dålig. Matchen lyckas vi vinna ändå, 4-2 blir slutresultatet och våran förstakedja med lagkapten Joel Lundqvist, Ryan Lasch och Mats Rosseli Olsen levererar tre av målen.

 

Fredagen blir sen ofrivilligt träningsfri efter att flyget till Zürich blir försenat och vi kommer inte fram förrän middagstid. Timmarna i väntan på att planet ska lyfta blir istället spenderade med Netflix-kollande, kortspel eller som för mig, ett roligt flagg-quiz arrangerat av Victor Olofsson.
Lördag är matchdag igen och ser ungefär likadan ut varje dag. Frukost, morgonvärmning (som vi kallar isträningen på matchdagens förmiddag), lunch, vila och sen göra sig redo för match. Zürich står för motståndet och de har en hel del svenskanknytning, stjärnspelarna heter Robert Nilsson och Fredrik Pettersson och laget tränas av Hans Wallsson och Lars Johansson. De är ett av de starkare lagen i den schweiziska ligan och bjöd på tufft motstånd när de gästade oss i Frölundaborg och gör så även denna kväll. En match som länge står och väger avgörs i den tredje perioden av ett powerplay-mål från Victor Olofsson, en mycket stark seger och vi kan avnjuta middag och Zürich innan vi återigen tar oss tillbaka till Göteborg söndag morgon. En lyckad vecka och en kanonstart på vårt CHL-äventyr! 

 

Hoppas ni har funnit de första inläggen intressanta, there will be more to come!


Bloggat på sla.se.
Desktop