Max Friberg
Max Friberg – hockeyspelare i Frölunda

Tillbaka till Sverige och Frölunda

Efter fyra år i Nordamerika har jag nu valt att flytta hem till Sverige. Jag var väldigt glad när Frölunda hörde av sig och ville att jag skulle komma till Göteborg och spela här. En klubb vars organisation sköts väldigt proffsigt, med mål att varje år vara med och slåss om guldet. Att man dessutom är världsledande, ja så är det, i spelarutveckling så fanns det inte mycket att fundera på.

 

I en miljö där alla ständigt vill bli bättre trivs jag som fisken i vattnet och samtidigt som jag hoppas få en skjuts i min egen utveckling hoppas jag mina kvalitéer kommer hjälpa mina lagkamrater och klubben till framgångar. 

 

Även fast vi ännu är i ett tidigt stadium på säsongen har vi hunnit med en hel del. Vi  har avverkat en tuff försäsong där vi kört både för- och eftermiddagsträningar hela sommaren. Långa pass i gymmet blandat med konditionsträning i löparspåret, på cykeln eller i rodd-maskinen. Fick man sen en stund över blev det skott eller teknikträning med klubba och puck. Allt i en förberedelse för att vara i så bra form som möjligt när nu isarna har börjat spolats upp i rinkarna runtom i landet. 


Bloggat på sla.se.
Desktop