Max Friberg
Max Friberg – hockeyspelare i Frölunda

Presentation

Hej! Max Friberg heter jag och är ishockeyspelare i Frölunda Indians. Jag har fått den stor äran att börja blogga här på SLA, det ska bli ett väldigt roligt projekt för mig och hoppas ni läsare ska tycka det bli intressant att hänga med lite bakom kulisserna i min vardag som SHL-spelare.

Tänkte börja med en liten presentation av mig själv. Jag är född och uppvuxen i Skövde, och anser fortfarande att det är världens bästa ställe. Jag började spela ishockey som femåring nere på lilla isytan i Billingehov.

 

Därifrån tog jag mig via alla ungdoms och juniorlag upp i Skövde IK:s a-lag, den första drömmen man hade som liten grabb. Sen har resan gått via Timrå, Norfolk, Anaheim, San Diego och St John’s för att nu komma tillbaka till Sverige och Göteborg. Från kalla Norrlands-vintrar till exotiska ställen där man gärna gick och tog ett dopp i havet efter träningen för att sen hamna på något som kan tolkas som världens ände i St John’s, Newfoundland. Hittils har jag spelat mer än 400 matcher professionellt och hoppas det ska bli många fler.

 

Erfarenheterna har varit många, jag har fått uppleva tuffa kvalserier, roliga slutspel och även sex matcher i världens bästa hockeyliga, NHL, spelandes för Anaheim Ducks.

Utanför hockeyn har jag ett ganska omfattande sportintresse men om det är nåt jag följer extra noga så är det Arsenal FC. Jag gillar även att läsa böcker och ibland utmana hjärnan lite med att lösa korsord. 


Bloggat på sla.se.
Desktop