Max Friberg
Max Friberg – hockeyspelare i Frölunda

Ledig helg, med full aktivitet.

Har satt mig på ett trevligt fik med god överblick över Järntorget, mycket folk i rörelse och bussar och spårvagnar far förbi. Hösten har kommit ordentligt till Göteborg, temperaturen har sjunkit och skyfallen kommer allt oftare. Vad det också betyder är att hockeysäsongen är här på riktigt och nu på lördag är det premiärdags i SHL! Det kan vi dock gå närmare inpå senare i veckan. Tänkte istället berätta lite om helgen som varit, den sista lediga helgen på väldigt länge för oss. Häng på!

Padel (uttalas paddel), en racketsport som lättast förklaras som en mix av squash och tennis. Sporten har blivit väldigt populär de senaste åren och nu även fått mig intresserad. Vi är ett gäng som spelar så ofta vi kan, så nu, den sista lediga helgen passade vi på att utnyttja tiden på bästa sätt! Allt som oftast spelar jag men min trogne padelpartner och tillika målvakt i Frölunda, Johan Gustafsson. Än så länge är vi obesegrade (7 raka vinster) och ryktet har spridit sig lite i Frölundaborgs katakomber, utmaningar har kommit från våra tränare och även personer från kontoret. Blir spännande att se hur länge sviten håller! Det ska sägas att Johan är den klart bättre spelaren av oss två men jag räknar mig själv som en trogen lagspelare som kämpar på alla bollar.
I helgen så blev det två timmars spelande både på lördag och söndag och som ni förstått, med lyckat resultat för våran del.

Jag är ingen som är för gambling och spelande men är det nåt jag älskar att spela på så är det Stryktipset. Varje lördag sparkar de igång 13 olika fotbollsmatcher runt om i England och utmaningen är att tippa utgången i samtliga 13. Väldigt svårt men extremt underhållande under de 90 minuter fotboll som spelas!
Jag och lagkamraterna Christoffer Ehn och Victor Olofsson har gått ihop och spelar tillsammans varje lördag. Under veckorna studerar vi och läser på så gott vi kan om alla lagen som ska vara med, blir det mål för lagen som vi tror ska vinna brukar vi sjunga en liten ramsa om Maldiverna (dit vi tänker åka om vi nånsin lyckas få 13 rätt). Lördag eftermiddag spenderades därmed på min soffa men lyckan uteblev, nio rätt blev det denna gång och jakten på 13 fortsätter!

Det var min helg, nu väntar en full träningsvecka innan seriestarten på lördag!


Bloggat på sla.se.
Desktop