Max Friberg
Max Friberg – hockeyspelare i Frölunda

Seriepremiär(er)

Då var det dags, imorgon drar det äntligen igång igen. Lördag – SHL – Hemmaplan, det blir inte mycket bättre än så. I torsdags flyttade vi in i Scandinavium, för oss nya var det lite nytt i och med att de flesta av oss bara kan arenan från bortalagets omklädningsrum och ut till isen. Det ska bli otroligt roligt och häftigt att ha detta som hemmarink, detta kokande hockeytempel! Mina tidigare erfarenheter från Scandinavium har som sagt varit som bortaspelare, både under mina år i Timrå men också som J18-spelare i Skövde IK. Sex spelade matcher, sex förluster.. Det är en liten anvisning på hur starka Frölunda är i Scandinavium och det ska bli skönt att ersätta dessa gamla minnen med mer positiva när man nu har indianen på bröstet.
I premiären ställs vi mot Mora, nykomlingar som hade en strålande säsong förra året. Det blir ett tufft test direkt för oss! I Mora hittar vi en gammal lagkamrat till mig från tiden i Norfolk och San Diego, Matt Bailey. Han har gjort stor succé i Sverige såhär långt och det ska bli kul att se han igen. Kommer säkert bli ett antal närkamper oss i mellan, jag och min gamla granne!
Nu laddar vi för morgondagen!!!

I helgen kickar även Skövde IK igång sin säsong, tidigare har jag alltid kunnat vara med laget och träna i augusti men så har inte fallet varit i år då det har varit full fart i Göteborg. Så utan direkt insyn i laget kan jag inte uttala mig alltför mycket men från utsidan tycker jag det ser spännande ut. En bra stomme med spelare som varit i klubben i många år och vet vad som förväntas när man spelar för Skaraborgs finaste förening, blandat med unga hungriga killar som vill framåt i sina karriärer. Tre nyckelspelare som blir extra viktiga tror jag kommer vara Albin Lindgren, Carl-Johan Sjögren och Henrik Thegel. Under Tomas Kämpe vet man att det kommer bli en tuff lagmaskin att möta varje kväll. Så på söndag rekommenderar jag er alla att söka er till Billingehov och hjälpa fram grabbarna till tre poäng! Heja SIK!!!

Hörs och syns, Max

 


Bloggat på sla.se.
Desktop