Max Friberg
Max Friberg – hockeyspelare i Frölunda

Skövde-mötet!

Tänkte börja där jag lämnade er senast, vi spelade seriepremiär i lördags. Inför mer än 11000 i publiken vann vi efter förlängning mot nykomlingen Mora! Det var en ganska svajig match där vi kom tillbaka från underläge för att sen tappa våran ledning i slutsekunderna och sen avsluta med ett segermål i förlängningen. Jag tror de flesta av de 11000 gick hem lyckliga ändå, premiärmatcher är alltid tuffa.
Jag hade hela min familj på plats så det var extra roligt. Det blir inte så många tillfällen då allihop är samlade så kvällen fick avslutas med en utsökt middag på Caleo.

När spelschemat släpptes i somras letade jag efter en match väldigt noga. ”När möter vi Karlskrona?”. När är första mötet mellan tre Skövdepöjkar, Kristoffer Söder och Emil Larsson i Karlskrona och jag i Frölunda. Omgång 2, torsdag den 21:e September var svaret! Så ni som har koll på datumen vet att matchen spelades igår och det var en speciell känsla. Tyvärr kunde Kristoffer inte delta p.g.a. sjukdom men var på plats i Göteborg. De flesta av våra närmsta vänner var på plats och från vad jag hörde så var det mängder av trogna skaraborgare som tagit tåget till Göteborg och sett matchen! Att vi är tre stycken med Skövde IK som moderklubb som nu kamperar på den största hockeyscenen i Sverige är något vi och klubben kan vara mycket stolta över tycker jag.
Det blev inte så många dueller mellan mig och Emil under matchen men vill minnas att vi tog en tekning mot varandra och jag vann! (hoppas han läser detta). Matchen vann vi med 3-0 där matchen förtjänade några fler mål från båda sidor.

Nu sitter jag här fredag eftermiddag och blickar framåt på morgondagen då vi åker till Karlstad och tar oss ann Färjestad. De ska hedra Rickard Wallin genom att hänga upp hans tröja #51 i taket och arenan är slutsåld. Färjestad har precis som vi inlett med två segrar och det blir en rolig utmaning för oss att åka upp dit och få tyst på värmlänningarna!

Ska även passa på att göra lite reklam (för det får man väl här?). I onsdags var jag och fyra lagkamrater och ”modellade” lite för våran egna fanshop. Hur de väljer vilka som ska göra detta och hur jag var en av dem är en annan femma men gå gärna in på https://www.intersport.se/supporter/frolunda-indians och kolla in alla coola grejer.

Hörs och syns, Max!


Bloggat på sla.se.
Desktop