Max Friberg
Max Friberg – hockeyspelare i Frölunda

Träningsvecka!

Torsdag eftermiddag, normalt sett borde jag vara i någon ishall ute i landet och göra mig redo för match men inte idag. Av någon anledning så har vi fått spelledigt både tisdag och torsdag den här veckan! Om ni nu tror att det innebär att det blev lite lugnt och skönt så trodde ni fel. Det är väldigt sällan under en säsong man får flera dagar i rad att bara träna, och träna, det har vi gjort. Det är ett perfekt tillfälle att nöta igenom spelmässiga grejer på isen och dessutom ha möjligheten att köra på lite hårdare i gymmet. Måndag, tisdag och onsdag har således varit lite som ett träningsläger där vi tränat fys och isträning på morgnarna för att sedan dra på oss utrustningen igen för ett tredje pass efter lunch. Fokus har legat på försvars- och närkampsspelet, allt i ett högt tempo för att vänja sig vid beslutsfattning fast man är så trött så man knappt kommer ihåg sitt namn. Idag fick vi ledigt så kropparna hinner återhämta sig till matchen i Växjö på lördag! Veckans mest uppmärksammade händelse var nog när tränare Roger Rönnberg kom in mellan två ispass och började DJ:a, han bytte bort Ted Gärdestad och slog på hårdrock med motiveringen att det skulle bli tufft att gå ut och spela hårt försvarsspel när vi satt och lyssnade på Ted Gärdestad innan.
En mycket bra och givande vecka, det ska bli en rolig uppgift att åka ner till Växjö på lördag och komma tillbaka på vinnarspåret!

 

Det har inte bara varit gnuggande i ishallen i veckan, igår kväll fick vi delta på NK-galan! De hade en kundkväll med massor av erbjudanden och underhållning för sina medlemmar. Vi var fem spelare på plats som representerade Frölunda och vi kan väl säga att vi hörde till underhållningskategorin. Alla som var där fick chansen att utmana oss i bordshockey, och de som gjorde bäst ifrån sig kunde vinna biljetter eller till och med årskort till våra matcher. Mycket skratt och go stämning hela kvällen!

Idag så fick jag celebert främmande, SIK-legendaren Lars Trygg var med sin son Max( japp, två polare med samma namn) och sambon Anna var på besök i Göteborg. Vi spenderade förmiddagen i ishallen, såklart, där den lite yngre Max fick en tour runt omklädningsrummet och gymmet för att sedan hoppa på isen och leka av sig lite. En välbehövlig lunch och fika efteråt satte pricken över i:et på en väldigt fin ledig dag !
Ni som har koll på pappa Lars vet ju att hans tröja #21 sitter uppe i taket i Billingehov och var känd för sitt fruktade skott. Från vad jag kunde se imorse så kommer det i framtiden återigen finnas en Trygg som skjuter in puckarna för SIK!

Hörs och syns, Max


Bloggat på sla.se.
Desktop