Max Friberg
Max Friberg – hockeyspelare i Frölunda

En matchdag i norr, häng med!

Hej igen, tänkte ta er med på hur det såg ut igår när vi åkte upp till Luleå igår. Lite mer detaljerat hur en full dag kan se ut för oss!

06.57- klockan ringer, jag vaknar varje morgon till Shaggys ”Boombastic”. Den är vald med stor omsorg, allt för att göra det lite roligare att stiga upp på morgonen. Skönt att starta dagen på gott humör!

7.15- vi har haft riktigt busväder hela veckan men idag skiner solen så jag beslutar mig för att väcka kroppen till liv med en promenad runt kvarteret. Det är redan full fart i storstan, folk ska till jobbet och ungarna till skolan men likväl en harmonisk promenad.

07.45- lagar frukost, och som vanligt när det är matchdag innebär det gröt för mig. I gröten lägger jag en klick jordnötssmör samt en skivad banan, utsökt mix som rekommenderas. Slår också på en kanna kaffe, det svarta guldet är ett måste VARJE morgon. Tar en kopp till frukost och sen en andra ute på balkongen i det fina höstvädret.

Resten av morgonen spenderas av nyhetsläsande, börjar alltid med SLA (såklart) så man vet att allt är okej i hembygden innan man bryr sig om resten av världen. Kollar även på highlights från nattens NHL-start och noterar att världens just nu bästa hockeyspelare Connor McDavid är i form i år igen.

10.00- anländer till Frölundaborg för morgonvärmning. Stöter direkt in i två av våra juniorer och tillika skaraborgare, Oliwer Fjellström från Lidköping och Skövdepöjken Jesper Emanuelsson. Båda två har gjort det kanon i juniorlaget och ska med till Luleå.
-”Vem blir bästa skaraborgaren ikväll?” frågar jag.
-”Oliwer”, säger Skövde-Jeppe.
_”Jeppe”, säger Oliwer ödmjukt och snällt tillbaka.
Jag lägger mina påsar hos Christoffer Ehn, också Lidköping, och får helt enkelt acceptera att jag blir utan röster denna morgon.

11.00- hoppar på isen för en 20-minuters morgonvärmning följt av möten där tränarna har scoutat Luleås spel och delar med sig detta till oss. Snabb dusch, sen buss ut till Landvetter.

13.00- lunch på Landvetter, utsökta Lammfärsbiffar lämnade ingen besviken. Under lunchen är samtalsämnet till mycket om kvällens motståndare men även lite fotboll och fantasy-serien Game of Thrones (jag och Victor Olofsson är stora fans). Dags att flyga norrut!

15.57- touchdown i Luleå, grabbarna har vaknat till efter en liten tupplur på planet. Himlen är mulen men luften är lika klar och frisk som tränaren Roger Rönnberg har lovat. På vägen mot hallen drar de flesta på sig sina hörlurar och får igång adrenalinet. Jag själv kör lite Mötley Crue och Scooter. ”En väldigt udda mix” anser Ehn.

17.00- tejpa klubborna, stretcha ut musklerna och sen den klassiska ”tvånuddscirkeln” som förekommer hos nästan alla hockeylag. Man håller en fotboll i luften och får maximalt nudda bollen två gånger, den som nuddar den sist innan den åker i marken åker ut. Adam Almqvist var hetast denna kväll!

19.00-21-30- Luleå kommer ut till AC/DC:s ”TNT” men fansen har fyndigt bytt ut ”TNT” till ”LU-LE-Å”. Fullt fokus nu.

21.50- förlust 3-2 där övertid krävdes för att avgöra matchen. Vi är inte alls nöjda med prestationen över 65 minuter men gör en stark tredje period och får med oss en poäng hem till Göteborg. Sen utförs en snabb nedvarvning, käkar matlådor som hemmalaget har förberett till oss för att sedan åka tillbaka till Kallax flygplats och lyfta hemåt igen.

01.45- packar upp bagarna, hänger upp våran svettiga utrustning från dagens insats. Sen rullar en massans vita Volvobilar hem till stugorna för lite välbehövlig sömn och vila.

Så här ser det alltså ut en vanlig resdag med Frölunda Indians. Imorgon tar vi nya tag när Luleå istället gästar oss i Scandinavium!

Hörs och syns, Max!


Bloggat på sla.se.
Desktop