Max Friberg
Max Friberg – hockeyspelare i Frölunda

CHL-resa till Frankrike, i bilder!

Vi var i veckan i Frankrike och spelade mot Gap. Tänkte dela med mig av detta i bildform!


Take off, vi flög via Arlanda ner till Nice för att sen åka de dryga fyra timmarna till Gap i buss.
På bild fr.v. Christoffer Ehn, Carl Grundström, jag, Victor Olofsson.Snabb mellanlandning på Arlanda, en kopp kaffe hann vi få i oss. Christoffer Ehn ser ut som han känner sig som boktiteln bakom honom…”Omgiven av idioter”.
På bild 1 fr.v. Okänd äldre man, Olofsson, Ehn, Rasmus Dahlin, Mattias Nörstebö, jag.


Framme i Nice, och där väntade lunch nere vid medelhavet. Underbart! Lyckades fånga våran legendariska lagläkare Torsten på bild när han samlade på sig minnen från resan och tyckte det var ett bra läge att göra detsamma. Franska rivieran i bakgrunden!

  
Fyra timmar buss väntade sen men som ni förstår går tiden betydligt fortare när man har såna här härliga vyer.
Längst back i bussen sitter de coola, det är sen gammalt…och där hittade vi Sebastian Stålberg, han gjorde ett gediget jobb att hålla koll på den mycket unga Frölundatrupp som var med på resan.

  
Matchdag! Frukost på hotellet med min utmärkta rumskamrat Johan Gustafsson och ”Krille” Ehn. Samtidigt passade assisterande tränare Johan Lundskog på att gå igenom lite video och förbereda Rasmus Dahlin för kvällens motstånd.


Supertalangen Rasmus Dahlin ville sen ha en selfie med mig inifrån vårt lite slitna men charmiga omklädningsrum. Det var många unga, hockeyintresserade fransmän som ville göra samma sak…fast inte med mig, utan med Rasmus!


Victor Olofsson är som vanligt på bra humör, viken energispridare! Fina alptoppar i bakgrunden.

  
Matchstart för dagen var av riktig sydeuropeisk standard, 20.30. Det gav oss tid att ta en liten promenad i Gap. En kopp kaffe vid det mysiga torget. Där även polishuset låg, som är den högst belägna polisstationen i hela Frankrike. Det ni!


Det blev vinst 3-1. Stor matchvinnare blev målvakten Johan Mattsson som var nästintill omutbar trots fransosernas ihärdiga och desperata försök. Segern innebar att vi gick obesegrade genom gruppen och är klara för åttondelsfinal, kul!


07.00, dags att åka hem igen. Norska backen Johannes Johannessen, också känd som ”Lyftkrana fra Stavanger” för sin extrema förmåga att kunna lyfta alla vikter som ställs framför honom i gymmet, äter en croissant,symboliskt sätt att avsluta Frankrike-äventyret på bästa vis.


Tack Frankrike och Gap för ett par trevliga dagar och en skön seger! Påväg mot flygplatsen smög solen upp över bergstopparna och lös över vingårdarna, värt en sista bild tyckte jag.

Hörs och syns, Max


Bloggat på sla.se.
Desktop