Max Friberg
Max Friberg – hockeyspelare i Frölunda

Tvånudds-ringen

Matcherna duggar tätt i oktober, sen jag senast skrev har vi spelat tre matcher. En mindre bra match mot HV71 som vi förlorade hemma i Scandinavium för att sedan följa upp med våran bästa bortamatch den här säsongen i Linköping. Segern där bäddade för ett riktigt bra möte med Örebro igår som kom på besök med fyra raka segrar i ryggen. En tight match med två väldigt hårt jobbande lag där vi till sist stod som segrare, välförtjänt sett till målchanser anser jag. Nu laddar vi om för en resa upp till Dalarna och Mora imorgon! Med alla dessa matcher så tänkte jag att istället för att gå in allt för detaljerat på dem så bjuder jag på nåt roligare. Jag har tidigare nämnt ”Tvånudd”, spelet nästan alla hockeylag värmer upp med. Alla som vill vara med står i en cirkel och försöker hålla en fotboll i luften, man får maximalt nudda bollen två gånger innan den måste vidare till nästa person. Den som är på bollen sist eller eventuellt om nån medvetet inte försöker rädda bollen från att åka i backen åker ut. Sist kvar vinner!
Min tanke med det här inlägget var att gå igenom några av de mest frekventa spelarna i Frölunda Indians Tvånudds-ring.

Sebastian Stålberg

Måste vara det första det första namnet på listan. Brukar vara den som tar med bollen och ser till att spelet kommer igång. Hög kvalité när det kommer till bollkontroll och är inte rädd att spela lite fulspel för att få ut sina motståndare. Gillar inte när Adam Almqvist vägrar kämpa på bollar!
Största rivaler: Adam Almqvist, Ponthus Westerholm

Adam Almqvist

Brukar ofta ifrågasätta attityden hos medspelarna, men i Tvånudds-ringen är det Adam som har klart sämst. Tekniken är strålande och man skulle kunna tro att Adam lika gärna kunnat valt Jönköping Södra före HV71 som ung grabb. Tyvärr förväntar han sig samma kvalité från alla andra spelare i ringen, hamnar bollen inte mitt på foten så är han inte den som hjälper till och sträcker sig efter den.
Största rivaler: Sebastian Stålberg, Ponthus Westerholm

Ryan Lasch

Ett nyblivet Manchester United-fan och kallar sig själv Lukaku i ringen trots uppenbara skillnader i kroppsbyggnad. Överraskande bra för att vara amerikan men kommer ändå inte riktigt upp i samma skills-nivå som han har på isen. Jublar högt när han kommer topp 3!
Största rival: Lacazette (jag)

Pontus Widerström

Hans favoritspelare är Mathias Ranegie och här kan man istället se likheter. Stor, stark och bra på huvudet. Är från Kungälv och det syns i hans attityd. I norra förorten ger man sig inte på nån utan att få lite tillbaka och det är samma i ringen, ger man sig på Pontus kan man räkna med att få tillbaka nästa omgång!
Största rivaler: Rasmus Dahlin och Kungälvs-polaren Lias Andersson.

Ponthus Westerholm

Har det tufft..Byggde tidigt upp ett fungerade samarbete med tvillingbrodern Pathrik men nu när Pathrik är skadad så tappade han sin enda allierade. Håller inte med domaren om något domslut och anser sig ofta vara orättvist behandlad. Är ganska skicklig men åker ofta ut tidigt p.g.a. att fienderna i ringen är för många.
Största rivaler: ALLA+domaren

Hörs och syns, Max


Bloggat på sla.se.
Desktop