Max Friberg
Max Friberg – hockeyspelare i Frölunda

Lördag i dur, tisdag i moll.

I lördags var det stormöte i Göteborg! De senaste åren har många hårda slutspelsbataljer mellan Frölunda och Skellefteå utspelats. Det märktes att det var lite extra laddning i luften innan lördagens match. Stämningen i hallen och matchen lämnade inte mycket att önska heller. Vi började bäst och hade med oss 2-0 med bud på mer halvvägs genom matchen. Skellefteå svarade dock starkt. De reducerade, kvitterade och hade sen flera lägen i numerärt överläge i slutet av matchen att avgöra tillställningen. Vi klarade oss och avgjorde sen i förlängningen efter mål av Victor Olofsson. Ett omdebatterat mål som laget från norr förmodligen fortfarande grämer sig över. Solkart mål tyckte vi!

Själva matchen var trots allt inte kvällens största händelse. Niklas Andersson blev hyllad och hans tröja #24 åkte upp i taket. Att få sin tröja upphissad i taket och med det pensionera sitt nummer att aldrig användas i Frölunda igen är den största äran man kan få som en hockeyspelare.
Jag växte upp med att kolla på Niklas när han var som bäst i Frölunda, en spelare med så stor skicklighet som dessutom underkastade sig att jobba hårdast av allihop på banan. En förebild för alla unga hockeyspelare, mig inkluderat, hur man spelar ishockey på rätt sätt. Tack Niklas för allt du gjort för svensk ishockey, Frölunda Indians och att jag fick möjligheten att vara med på din kväll!

Om nu lördagen var väldigt rolig så gick tisdagen åt ett helt annat håll. Matchen mot Brynäs visade nog att vi hade pucken mer, sköt fler skott och såg bättre ut men vi blev totalt utklassade i effektivitet. Brynäs var villiga att göra det lilla extra för att vinna den här matchen och vann i slutändan rättvist.
En fördel med det täta spelschemat de senaste veckorna är att vi har chans att revanschera oss redan imorgon nere i de småländska skogarna. Vida Arena är spelplatsen och Växjö Lakers står för motståndet!

Hörs och syns, Max


Bloggat på sla.se.
Desktop