Max Friberg
Max Friberg – hockeyspelare i Frölunda

Matchens Profil!

Imorgon (lördag), spelar vi mot Linköping och det har blivit min tur att vara Matchens Profil! Det innebär några extra grejer man ska utföra till skillnad från en vanlig matchdag. En intervju på morgonen, en till innan matchen och sen skriva autografer samt träffa fansen i Fans Corner efter matchen är slut. Det är några viktiga grejer men den som kräver mest jobb och ansvar är ju såklart att välja musik till uppvärmningen! Jag har tagit uppgiften på största allvar och tänkte med dagens inlägg gå igenom de låtar jag valt och anledningen. Nu kör vi!

Opus-Live is life

Ni som har sett ett gammalt klipp på när Maradona värmer upp på San Paolo-stadion i Neapel känner till den här låten. Har alltid velat känna samma känsla som Maradona ser ut att ha när han avslappnat trixar runt med bollen innan matchen. Han håller bollen i luften genom nästan hela låten, om jag lyckas göra samma sak med pucken imorgon återstår att se!

Redfoo-Juicy Wiggle

Höjer pulsen lite grann. Trallvänlig låt som får en på bra humör! Var väldigt populär i grabbgänget för nån sommar sen och jag har aldrig tröttnat på låten. Hoppas kunna få lös på nån eventuell stel höft hos lagkamraterna efter en hård vecka!

Scooter-One(Always Hardcore)

No Scooter, no party! Mina tyska gener var tvungen att få lite rum här också och i såna här tillfällen föredrar jag Scooter över Rammstein. Före detta SIK-spelaren och en av mina bästa vänner, Fredrik Söder, håller den här låten väldigt högt och den var ett givet val på listan. Räknar med att de som har tagit sig in till uppvärmningen kommer sjunga allsång till refrängen.

Alan Walker-The Spectre

Alla våra unga spelare blir extremt besvikna om jag inte har med något som är hyfsat nysläppt. Så här är jag lite ögontjänare men tycker likväl att låten har ett bra beat och pumpar igång hjärtat ordentligt.

Pitbull-Fireball

Jag har aldrig träffat Pitbull men tycker att han har en riktig lördags-aura runt honom. Lördag är det ju trots allt och att lämna Pitbull utanför hade inte känts rätt…

Mötley Crüe-Wild Side

Mitt första minne av låten är från ett episkt ”Sunes Jul”-avsnitt där Rudolf, pappan i familjen, har förlorat ett antal pulkarace mot sin fru Karin och bestämmer sig för att gå in och ladda om i vardagsrummet. Han slår på låten och kommer sen ut med superenergi! Han får sån fart på pulkan att den inte bara tar sig ner för backen utan runt hela världen innan han till slut kommer hem igen. Världens bästa pulkaåk enligt min mening! Känner symboliken i att vi kommer från två förluster men nu ska ut och komma in på vinnarspåret igen.

Hörs och syns, Max


Bloggat på sla.se.
Desktop