Max Friberg
Max Friberg – hockeyspelare i Frölunda

Movember

November är över och vi går in i julhysterin och slutsträckan på 2017. Likt många lag och organisationer runt om i världen har vi i Frölunda gjort vårat bästa för att uppmärksamma mäns hälsa under november genom att odla mustascher. Vi har haft en kampanj via Movember Foundation där man kunnat donera pengar för den goda sakens skull. Vi spelade dessutom en Movember-match mot Linköping i speciella matchtröjor som sedan auktionerades ut till högstbjudande. Pengarna från auktionen gick sen till insamlingen, såklart!

Som väntat har det varit väldigt olika nivå på mustascherna men deltagandet har varit starkt. De som stod ut mest i positiv bemärkelse var:
Joel Lundqvist: fyllig, mäktig. Har varit lite ovant att se han utan skägget.
Jonathan Sigalet: vår Movember-kapten, bar upp den rollen med bravur.
Pontus Widerström: RÖD! Riktig cool mustasch.
Mike Weber: en mustasch som gick från hakan på ena sidan rätt över munnen till andra sidan. Ballt!
Martin Söderblom: våran naprapat Martin hade den största, fylligaste och coolaste mustaschen. Hade konkurrerat med världstoppen om det nu fanns en sån tävling. Imponerande!

Jag tycker verkligen inte det finns några negativa exempel när man odlar för en sådan bra sak. De som gjorde ett bra jobb men kanske inte var längst upp i toppen var följande:
Christoffer Ehn: krigade lika hårt med sin mustasch som han gör på isen och fin blev den, präktig.
John Nyberg: blond och fyllig. Bästa blonda mustaschen!
Ponthus Westerholm: liknades tidigt vid Günther och han är ju oftast igenkänd för sin mustasch så det får Ponthus ta som något positivt.
Carl Grundström: lite rödlätt, kallas ibland för ”Räven” av oss och skulle även vilja beskriva hans mustasch som rävig.
Max Friberg: moppemusche, men kämpade hela vägen in.

 

I våran Movember-match vann vi övertygande med 5-1 och vi kunde sen glatt stanna kvar på isen och dela ut våra tröjor till den som budat högst. Tack alla ni som hjälpt oss att samla in så mycket pengar till Movember, ni är fantastiska!

Hörs och syns, Max


Bloggat på sla.se.
Desktop