Max Friberg
Max Friberg – hockeyspelare i Frölunda

Gott slut och gott nytt!

Hej på er! Julhets, tufft spelschema och andra omständigheter får bli mina ursäkter till denna längre frånvaro. Ber än en gång så hemskt mycket om ursäkt!

Det har spelats mycket hockey i december, och framförallt allt nu i veckan innan vi kunde ringa in det nya året. Allt från vårat egna matchande i SHL, till JVM och en Alletta som gärna kunnat börja lite bättre.

Jag får ändå börja med vad vi sysslat med i Frölunda sen vi kom tillbaka från julledigheten. Annandagen i Malmö blev allt annat än rolig. Julskinkan låg fortfarande tung i magsäckarna när Malmö körde över oss med 5-0. Ett välförtjänt resultat så nästa år får vi satsa på ett skånskt julbord, det verkar funka.
Vi reste oss dock omgående, vi fick avsluta 2017 med två raka segrar och börja med 2018 med en härlig övertidsseger i Karlstad igår. Gemensamt för de tre var att de vanns med uddamålet, ytterligare ett bevis på hur jämn ligan är. Några uppenbara noteringar jag gjort under dagarna är följande:

  1. Vi har två väldigt bra målvakter. När spelet varit lite upp och ner så har Johan och Johan räddat oss, det känns säkert med er i buren.
  2. Christoffer Ehn har varit bäst. Han ser ut som Connor McDavid fullproppad med dunderhonung, ganska skönt att ha han som center i vår kedja.
  3. JVM berör, vi har haft några härliga bussresor under Sveriges matcher. Nästan alla samlas runt några få iPads (jag vägrar säga ”paddar”) och hejar fram våra juniorkronor.

Imorgon möter vi ettan i tabellen och höstens klart bästa lag, Växjö. En tuff utmaning men det blir det även för dom, det blir grym stämning och ett heltaggat Frölunda i Scandinavium imorgon.

 

JVM är också i full gång, från vad jag kunnat se finns borde det finnas en stor möjlighet att slåss om den ädlaste medaljen. Jag sa till mina lagkamrater Rasmus och Lias lite på skämt att om det hade några funderingar så var det bara ringa till Johan Gustafsson, Johan Mattsson eller mig själv (vann guld 2012), men grabbarna ser ut att fixa detta alldeles galant själva. Heja Sverige!

Allettan drog också den igång i mellandagarna. Jag såg första matchen i ”back to back”-matcherna med M****stad och trots att det tar emot att säga det så var tyvärr Siken underlägsna i den matchen. Nya tag ikväll mot Västerås, ni har tre trogna supportrar i Frölunda Indians omklädningsrum som håller alla tummar!

 

Hörs och syns, Max


Bloggat på sla.se.
Desktop