Max Friberg
Max Friberg – hockeyspelare i Frölunda

Vi tar nya tag!

Nu har jag inte varit inne här på väldigt länge. Tyvärr är det också en text som jag hade hoppats skulle vara mer positiv efter säsongslutet.
Vi är nu en dryg vecka efter att vi åkt ur slutspelet. En stenhård serie mot Malmö som tyvärr fick sitt slut i match 6 i Malmö Arena. En serie där vi långa stunder kände oss spelmässigt överlägsna men där våra motståndare visade prov på grym disciplin i defensiven samt ett snabbt effektivt anfallspel, några av ingredienserna som vi saknade.
Besvikelsen är stor och det är direkt jobbigt att sitta och se de fyra lagen som nu är kvar och slåss om SM- bucklan på tv. DÄR SKULLE VI VARIT!

Med det sagt så finns det lite ljusglimtar också. Trots en trevande start på säsongen så lyckades vi klättra och till slut nypa en tredjeplats i grundserien. Vi har haft två killar i Ryan Lasch och Victor Olofsson som har haft fantastiska personliga säsonger. Ryan slutade på en andraplats i den totala poängligan och Victor var bästa målskytt i hela ligan! Vi har haft unga killar som nu förhoppningsvis går mot långa, framgångsrika karriärer i Nordamerika.
Uttåget redan i åttondelsfinal i CHL och kvartsfinal i SHL gör ändå att säsongen slutar i moll.

Nu blickar vi dock framåt, planeringen för nästa säsong är redan i full gång och jag är säker på att det är ett extremt förberett, taggat och revanschsuget Frölunda Indians ni kommer se när isarna börjar frysas på igen i augusti. Tack för den här säsongen!

Hörs och syns, Max.


Bloggat på sla.se.
Desktop