The Gloria Story

Farväl Siewert Öholm

Siewert Öholm blir kanske ihågkommen för dom allt annat än objektiva debatterna om hårdrock som vi alla skrattat åt i efterhand. Jag tror dock att han gjorde hårdrockscommunityn en stor tjänst genom att agera motpol och nemesis. Syntharna och Öholm var fienden – det stärkte nog gemenskapen i dom Svenska metal-legionerna mer än något annat, på den tiden. 

Men vi ska inte förglömma att Siewert Öholm var fenomenalt skicklig på att fördela ordet och att på ett unikt vis låta en hel tv-läktare komma till tals utan att kaos utbröt. Hans samhällsdebatter spårade aldrig ur i munhuggning och avbrutna kommentarer, trots att det var hätsk stämning i studion bitvis. Något för dagens politiker att ta lärdom av. 

Att konservativa Siewert som programledare ofta lät sin egen agenda lysa igenom var kanske inte hans starkaste sida, dock.
Tack, Siewert, för oförglömlig TV-historia. Hoppas du funnit ro.

Bloggat på sla.se.
Desktop