The Gloria Story

För Skövdes bästa

Igår handlade hela min dag om Billingen. Det är kanske lätt att tro att det är ALLT jag bryr mig om, periodvis. Som om allt handlade om att forsera in i framtiden och slå mynt av varenda utvecklingsmöjlighet. Men det är självklart inte fallet. Det är bara så att vissa frågor landar extra nära hjärtat och liksom får en personlig koppling, angelägna på ett privat plan. 

Det blir väl kanske så när man vuxit upp på bergets sluttningar, lekt i skogen som barn, täljt pilbågar och byggt kojor vid rhododendrondalen, åkt bob nedför strupen och sopsäck nedför slalombacken med livet som insats. På Billingen har jag, i likhet med många andra, lärt mig simma, åka skidor, slalom och skridskor. Jag är döpt i kyrkan. Jag har firat min farfars 60års-kalas, min pappas 50års-kalas, min brorsas 30års-dag och min egen ofrivilliga 40års-uppvaktning där uppe. Framför allt har jag njutit av det som är alldeles gratis – den vackra naturen. 

Därför ligger Billingen mig varmt om hjärtat. 

Men den här frågan handlar inte om MIG. Den handlar inte om Katarina Jonson. Den handlar inte om Marie Ekman eller Dan Persson. Den handlar inte om Benny Sikter, Benny Stenberg eller Calle Akko. Även om debatten på något märkligt vis ändå ofta har kommit att handla om personer istället för sakfrågor, och gränsen för personangrepp har överträtts gång på gång i vissa läger. Det handlar inte om någon av oss som tagit ställning, oavsett sida! Och det är beklagligt att det lett till dramatiska åtgärder, som inte borde ha behövts om vissa debattörer hade kunnat hålla sig sakliga. 

Men allt det är oviktigt nu. För det handlar inte om någon enskild individs uttalanden eller åsikt.

Det handlar nämligen om Skövde, oss, alla, tillsammans. Och när jag nu skjuter ut mig från debatten och tar helg, så är det med förhoppning att alla parter – framför allt våra folkvalda som ska råda i saken på måndag – tar ställning för Skövdes bästa, i ett långt perspektiv, med HJÄRTAT som kompass. Investeringar som kan tyckas dyra på kort sikt kan ge ett mervärde, med möjlighet till god avkastning – under många år. Ska satsningen ske så är det NU, när ekonomin och initiativet finns och de berörda parterna är överens om ett avtal. Att riva upp processen nu vore att förlora initiativet och trilla tillbaks på ruta 1 och förlora varenda krona det kostat i projektering fram tills nu; det vore knappast Skövdes bästa för framtiden att göra det. Vi har så fantastiskt fina möjligheter i den här staden. Berget är en källa till rekreation, idrott, folkhälsa och natur som vi ibland kanske är för hemmablinda för att uppskatta. Framför allt har berget så otroligt mycket större potential än vi tar till vara på idag. Det är hög tid att göra verklighet av möjligheterna!

Kärlek, trevlig helg och respekt till alla och en var, oavsett ställning i frågan.


Bloggat på sla.se.
Desktop