The Gloria Story

En sista replik, från en vanlig dödlig

Idag är det vårt demokratiska system som avgör Billingens framtid. Hade ju lovat mig själv att inte göra fler inlägg om saken eftersom allt som kan sägas redan sagts till leda och spyreflexerna verkar triggas bara någon nämner berget. Men eftersom mitt namn har nämnts i helgen, i vissa läger som envisas med att angripa personer istället för sakfrågor, men som inte givit mig möjlighet att försvara mig – så har jag en sista sak att säga: jag accepterar utfallet i KF vad det än må bli. 

Priset vi betalar för vår demokratiska frihet är att acceptera de beslut som våra folkvalda tar som företrädare. Det inkluderar att inte förnedra den som tycker annorlunda, något som verkar ha gått förlorat i en tid då personangreppens överstepräst Donald Trump kan bli president i USA. Politik ska handla om att vilja något, att slåss för sin sak och framhålla sina argument. Inte att trampa på personer eller låta personliga vendettan överskugga sakfrågorna. Det är något jag hoppas berörda politiker tar med sig i KF ikväll. 

Utanför kommunhusets väggar har kampen dessvärre sett smutsigare ut, och har drivits av egon. Men allt det där har bara varit subjektiva åsikter från folk med personliga förhoppningar om hur Skövde ska se ut, inklusive jag. Jag är säker på att politikerna i KF kan se igenom det som gapats i sociala medier – och välja med förnuft, utifrån fakta. Hade dom inte haft Skövdes bästa i åtanke, så hade dom inte jobbat med det dom gör. Näringslivet kan bara uttrycka en åsikt, även om den väger tungt. Men är man som privatperson förbannad över ett eventuellt utfall så får man se till att rösta i valen och/eller göra politisk karriär – om det är en verklig förändring man vill bidra till. 

Länge leve demokratin.

Bloggat på sla.se.
Desktop