The Gloria Story

Gör om, gör rätt

Så har det då rumlats runt i helgen. Och tro mig, jag är vanligtvis den som uppskattar en god fest. Men ibland är det för många negativa faktorer som samverkar i systemet för att det ska sluta lyckligt. I mitt fall har den gångna veckan präglats av oro över gamla föräldrar och därtill stress över jobb och livssituation. Festa ska man göra när livet känns värdigt en fest, när man vill ge uttryck för glädje eller för att fira någonting. Flyr man istället in i festen, som en escape route från vardagen, så är man oftast illa ute. Att festa ska inte handla om att lätta på en ventil när negativa känslor har skapat ett övertryck. Det brukar dock bli så någon gång om året. Och så får man sitta här, frampå tisdagen, och lägga pussel med minnesfragment och vänners vittnesmål från en destruktiv lördag som jag önskar var ogjord.

Livet ger dock nya chanser har jag märkt. I fall som detta handlar det om att ta tillvara på möjligheten att korrigera – och visa för sig själv att man kan- och vill styra sitt liv i en sund riktning. Det får bli sensmoralen och lärdomen för mig själv och för er som läser detta. 

Gör om. Gör rätt. 


Bloggat på sla.se.
Desktop