The Gloria Story

Sverige, älskade vän.

Man kan gott vara stolt över vårat Sverige. Ett land där vi inte krigat på över 200 år, ett land där en invandrargrabb från förorten kan bli en av världens främsta fotbollspelare, ett land där barnboksförfattare redan på 40-talet vågade porträttera flickor som handlingskraftiga och starka nog att lyfta en häst på raka armar, ett land där ekonomin går på räls och som i upprepade internationella undersökningar placerar sig högt på listorna över bäst genomsnittlig levnadstandard, jämställdhet och allmän lycka. 

Det här är landet där polisen – trots stenkastning, överbelastning, underbemanning, en skev mediabild och mycket kritik – i stundens allvar rusar rakt mot faran för att skydda allmänheten och förebygga brott. 

Vi har stora problem i Sverige. Men vi har också helt makalösa förmåner och uppsidor som vi allt för ofta glömmer att belysa.
Vi bör nog se över vilka som har rätt att åtnjuta fördelarna av att leva fritt i det här fantastiska landet. Vi bör se över åtgärderna mot den som inte uppskattar eller respekterar öppenheten vi har, eller som laglöst stör ordningen. Det handlar inte om var man kom ifrån från början, var i landet man lever, eller vem man är – utan vad man väljer att bidra med när man är här. 

Sverige, älskade vän. Nu sörjer vi förlusterna, läker såren och blir ännu bättre, ännu starkare! Jag tänker börja med att krama folk som vill ha en kram och att vara frikostig med komplimanger och pepp i varje givet läge 💛💙


Bloggat på sla.se.
Desktop