The Gloria Story

Junikalaset, en liten reflektion

Vill rikta en eloge till Next Skövde samt Skövde Cityförening med samarbetspartners som genomförde ett riktigt fint Junikalas den gångna helgen. Under fredagen var solen med oss, vilket ledde till ett välfyllt torg och överfulla uteserveringar längs klassiska ”solväggen”. Dileva och David Lindgren bjöd på uppskattad show och mattälten levererade verkligen!

Lördagen regnade inledningsvis bort, även om det var bra med besökare i tälten. Efter hand sprack det upp så att Lotta Engberg kunde bjuda på trevlig och välbesökt allsång. Själv hade jag äran att agera jurymedlem i en talangjakt för barn, och efter Lottas framträdande hoppade jag in med The Gloria Storys akustiska ensemble och bjöd på vår unpluggedshow, vilket var mysigt och verkade uppskattat.

Njöt också av maten, varav Pinchos högrevs-quesadillas var min personliga favorit.

Det här måste bli en återkommande tradition! Tänk att vi Skövdebor och alla besökare får ta del av det här, helt fritt från entrékostnader! Att scenen fick stå kvar och återanvändes vid nationaldagsfirandet i tisdags är ju också en kostnadseffektiv och föredömlig lösning! 

Än bättre blir det när planerna för City2020 blir verklighet – och torget blir både plant, öppnare och fritt från kullerstenar. Då får vi en levande aktivitetsyta som blir otroligt mycket mer lättjobbad än nu. Många tänker nog inte på att vi idag måste lägga ut trätrall och kompensera för höjdskillnader så fort torget ska aktiveras. Hejja nya Hertig Johans torg!

Go, Skövde! Go!

Bloggat på sla.se.
Desktop