The Gloria Story

Gitarren – utmaningen, nyckeln & förverkligandet

Drygt halva 2017 har passerat. Och för mig, personligen, är det ett bra år. Men om jag bortser från alla sociala interaktioner, släktband och vänskapsband, resor och upplevelser – så är det en viktig sak som står ut för mig som musiker: jag spelar gitarr, äntligen.

Sedan vi tog en timeout från The Gloria Story’s elektriska lineup som just nu har fullt upp med egenföretagande, studier och familjebildning – och istället tillfälligt omgrupperade oss som en akustisk trio – så har jag själv spelat 2:a-gura på scenen. Jag har aldrig varit en duktig gitarrist – började sent i livet, och har egentligen aldrig lärt mig mer teori eller teknik än vad som krävs för att skriva grundläggande låtar. Men nu är det jag själv som sitter där och kompar, spelning efter spelning, samtidigt som Fredrik broderar ut och gör alla svåra saker. För mig är det en självförtroendehöjare av rang att se alla klipp som dyker upp på instagram efter gigen, och inse: ”vänta lite? Jag kan ju faktiskt detta!”

Aldrig hade jag trott att en så enkel sak som att strippa ner låtarna och verkligen låta musiken  vara i fokus på våra unpluggedkonserter, också skulle blåsa nytt liv i mitt musikintresse. Att dra ett klingande ackord och få höra det förstärkt, hundrafallt genom ett mäktigt PA-system, är väldigt bekräftande, som balsam för en tvivlande och trasslig själ som aldrig riktigt vågat innan. 

Sången kommer alltid att vara mitt främsta instrument. Men det är härligt att vid 41års-ålder faktiskt, äntligen, kunna kalla sig för gitarrist också!

Vad vill jag ha sagt med detta? Jo, det är självklart en uppmaning till er andra om att inte låta er begränsas. Sträva efter era mål och ta utmaningen vid hornen! Inget är försent och självbilden bör vara i ständig utveckling, frikopplad från andras eller egna begränsande förväntningar. Det är du själv som definierar vem du är och vad du vill uppnå. Låt inte djävulen på din axel viska i ditt öra. Lyssna till din egen röst och inre längtan. I mitt fall var både utmaningen, nyckeln och förverkligandet min gitarr. Och allt som krävdes var att öva målmedvetet och faktiskt ta steget fullt ut – och lira inför publik.

Vill man höra mig spela så sker det närmast på Café Holmen i Mariestad, nu på lördag när The Gloria Story spelar tillsammans med Clare Cunningham!


Bloggat på sla.se.
Desktop