The Gloria Story

Spela Shoreline – Henrik Berggren på Liseberg

Shoreline griper tag från första ackordet. Den Västkustska atmosfären doftar av längtan från en förlorad generation, förenad endast av glittrande kinder och krossade drömmar. Fick räcka med att fota introt, sen ville jag lyssna. För den som var hyffsat ung, tidigt 2000-tal, är detta en av många sånger som definierade eran och blev ett soundtrack till livet så som det var då, och kanske alltid förblir. Tack Berggren för en tidsresa som för visso var nostalgisk, men också mycket vital! Möjligen var det lite för uppenbart med ett BD-märke på jeansjackan. Men det är ok.

Det sammanfattar Henkes konsert på Liseberg igår, som innehöll mycket härlig 90- och 00-tals nostalgi, men också starka spår ifrån nyligen utgivna solodebuten. Och vilket band han radade upp! Bra kväll i vackra Göteborg!


Bloggat på sla.se.
Desktop