The Gloria Story

En replik om Hertig Johans torg.

Ibland diskuterar jag samhälle o politik här, och inte bara rock and roll

Ett torg har i princip tre funktioner, anser jag.

 1 och viktigast) det ska vara en tillgänglig mötesplats där det är trevligt att vistas och där man har flexibla möjligheter att sitta och enkelt att ta sig fram. 2) vara lättarbetat vid evenemang, torghandel och andra tillställningar eftersom den främsta funktionen för ett torg är att det ska AKTIVERAS. Ett torg utan aktiviteter saknar egentlig funktion, hur fina mönster kullerstenarna än utgör. 3) Det skall vara gynnsamt för uteserveringar och annan näringsverksamhet.

Allt ovanstående inkluderas i det fina arbetsförslaget som tagits fram för Hertig Johans torg i Skövde.
Man ska också komma ihåg att ett torg byggs om för att vara aktuellt och fungerande i hundratals år. Därför bör exempelvis ett par gamla pilträd, som max har 20 år kvar att leva, inte vara relevanta i diskussionen kring torgets framtid. Pilarna har betydligt kortare livslängd än torget, och därför bör inte torget anpassas efter träden. Och kullerstenarna var säkert senaste modet back in the days, men nu har vi rullstolar, snöröjning, höga klackar och mycket annat som gynnas av ett annat underlag, mer i tiden.

Jag ser mycket fram emot att Skövde får ett nytt, levande, aktivt och lättarbetat torg! 


Bloggat på sla.se.
Desktop