The Gloria Story

Musikvideo med ett syfte

Musikvideo under produktion. Den här torsdagen och fredagen filmar vi 20 människor, i olika åldrar, av olika etnicitet, kön och religion. Dom ska med enkla medel och blickar gestalta känslan av att förlora något. Det är en högst naturlig men också smärtsam del av att vara människa – förlusten. Och ofta går den hand i hand med en känsla av ensamhet, oavsett om den är verklig eller upplevd. På natten, sömnlös i sin säng, är dom allra flesta ensamma med sin saknad och sorg. Genom att visa ett brokigt och vackert persongalleri vill vi försöka ge lite tröst och belysa att man alltid har människor vid sin sida som upplever något liknande, eller har erfarenhet av något liknande. Människan förenas paradoxalt nog i den gemensamma känslan av att sakna. 

Det är att sätta sig själv på rätt höga hästar, att tro att en musikvideo kan göra en stor skillnad för någon – för musik är i regel bara balsam i stunden. Inte ens LIVE AID lyckades uppnå sina mål. Och vi har definitivt inga ambitioner att frälsa världen. Det känns bara fint att få använda sin musik till något positivt och helande. När jag skrev låten var budskapet högst personligt och aldrig avsett för någon annans öron. Men låten blev stark, så varför inte dela med sig?

Finns platser kvar i videon när vi spelar in på torsdag 13-16, om någon mer vill vara med. Maila till info@thegloriastory.com

Does your heart feel at home?


Bloggat på sla.se.
Desktop